Pharmakon er kendt for sit gode køkken. Vi får rigtig mange roser for den lækre mad vores køkkenteam laver. Ofte bliver der spurgt til en opskrift, og derfor deler vi gerne ud af dem. Vi har lavet et helt bibliotek med skønne retter. Vi håber, at du får glæde af dem. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at henvende dig. Vi hjælper gerne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked når der er nye opskrifter i bibliotek.
Mangosalsa:
1 moden mango
1 lille, finthakket rødløg
2 store tomater skåret i tern
1 hakket rød chili
1 spsk. hvid balsamico
Det hakkede rødløg overhældes med balsamico og trækker i 10 minutter. Derefter tilsættes resten af ingredienserne.
Squash pickles:
250 g squash
100 ml vand
30 ml lagereddike
2 tsk. gule sennepsfrø
1½ tsk. karry
75 g sukker
5 g mel
75 ml æbleeddike
Squash rives groft og koges op i vand og lagereddike. Hældes i en sigte, så væden render fra. Sennepsfrø, karry, sukker og squash blandes sammen. Mel og æbleeddike røres sammen og tilsættes. Massen koges igennem og smages til med salt og peber.
Asier med løg, peberrod, gule sennepsfrø og krondild:
1 asie – ca. 1 kg
1 l vand
100 g salt
500 ml hvid balsamicoeddike
500 ml lagereddike
1 kg rørsukker
1 bdt. dildskærme
3 spsk. gule sennepsfrø
½ tsk. sennepskorn
50 g frisk hel peberrod – skrælles og skæres i skiver
Dag 1:
Asierne skylles, skrælles, flækkes, og befris for kerner. Vand og salt koges op. Når lagen er kold, kommes asierne i og de saltes i to døgn overdækket i køleskabet.
Dag 3:
Asierne skæres i passende stykker, og kommes i en skoldet krukke. Resten af ingredienserne kommes i en gryde og koges op. Lagen hældes varm over asierne. Her kan man vælge at komme lidt atamon i. Det vil forlænge holdbarheden under brug. De syltede asier kan stå uåbnet på køl 1 års tid.
Syltede orientalske gulerødder med bukkehorn, brune sennepsfrø, chili og limeblade.
1 kg gulerødder
1 l vand
100 g salt
500 ml mørk balsamicoeddike
500 ml lagereddike
1 kg rørsukker
1 spsk. bukkehorn
3 spsk. brune sennepsfrø
½ tsk. sennepskorn
10 stk. limeblade
Dag 1:
Gulerødderne skylles og skrælles. Vand og salt koges op. Når lagen er kold, kommes gulerødderne i, og de saltes i to døgn overdækket i køleskabet.
Dag 3:
Gulerødderne skæres i passende stykker, og kommes i en skoldet krukke. Resten af ingredienserne kommes i en gryde og koges op. Lagen hældes varm over gulerødderne. Her kan man vælge at komme lidt atamon i. Det vil forlænge holdbarheden under brug. De syltede gulerødder kan stå uåbnet på køl 1 års tid.
Til 10 personer:
20 stk. hvide asparges
30 stk. grønne asparges
800 g nye små kartofler
2 stk. røde peberfrugter
½ rød chili uden kerner
1 fed hvidløg uden skal
Lidt spidskommen
1 dl god olivenolie
2 stk. rødløg ringe i meget tynde skiver
½ dl rørsukker
½ dl vand
½ dl æbleeddike
olivenolie
salt og peber
friske krydderurter
Til 10 personer:
Lammefilet:
1,5 kg lammefilet
hvidløg, olie
salt og peber
Sauce:
1 l kalve-/lammefond
1 løg (hakket), 1 hvidløg, 10 stilke af rosmarin, rød balsamico
olie
Maizena
Rosmarin (finthakket)
100 g smør
mørk kraftig chokolade
Brændende kærlighed af selleri:
300 g skrællede knoldsellerier
200 g skrællede bagekartofler
½ l piskefløde
50 g smør
salt og peber
1 stort løg
200 g bacon (et helt stykke, ikke skiver)
Til 10 personer:
50 stk. grønne asparges
1 glas lakserogn på 100 g
200 g bælgede nye ærter
200 g rygeost
lidt piskefløde
salt og peber
friske krydderurter
Til 10 personer:
30 stk. hvide asparges
1 lille bundt ramsløg
100 g ristede pinjekerner
70 g reven parmesan
1 dl god olivenolie
10 skiver serranoskinke
250 g fjordrejer
salt og peber
friske krydderurter
10 personer:
4 stk hjertesalat
250 g jordbær
1 bdt forårsløg
¼ l piskefløde
1 stk økologisk citron
100 g Vesterhavsost
1 tsk sort hel peber
1 knsp salt
10 Personer:
20 stk store hvide asparges
Jordbærvinaigrette:
½ dl jordbæreddike
3 stk. æggeblommer
1 spsk honning
3 dl koldpresset rapsolie
1 knsp salt
Imiteret jord:
100 gr hasselnød
100 gr hvedemel
20 gr maltmel
40 gr sukker
5 gr salt
60 gr øl
25 gr smør
10 personer:
Stegt søtunge:
5 stk søtunge i dobbelt filet – få evt. fiskehandleren til at hjælpe
lidt Ø-landshvede
5 dl klaret smør
salt og peber
10 søtunge dobbeltfileterne vendes i Ø-landshvede med salt og peber.
Brunes af på panden i klaret smør.
(Vi bruger klaret smør, da det kan tåle højre varme end smør med valle i).
Jordbærkompot:
2 stk skalotteløg
3 bk jordbær
1 spsk rørsukker
½ dl cognac
1 spsk. Maizenamel
Brunet smørfløde:
250 gr smør
1 stk økologisk citron – saft og skal
1 l piskefløde
3 bundter grønne asparges
2 kg nye kartofler
10 personer:
Pandekagewrap:
200 g hvedemel (ca. 1 3⁄4 dl)
2 dl mælk
4 æg
2 dl øl
2 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
30 g smør - smeltet
1 tsk groft salt
50 g smør - til stegning
Fyld:
• Jordbærmarmelade
• 500 gr Mascarpone
½ l piskefløde
1 økologisk citron – kun den fintrevne skal, skal bruges
½ vaniljestang
1 spsk florsukker
• 100 gr mandler
100 gr mørk chokolade
Mandler og chokolade hakkes groft.
• 2 bk jordbær
Ingredienser:
200 g ingefær
1 l æblesaft fra Østergård mosteri (kan b.la købes i SuperBrugsen)
2 spsk økologisk akaciehonning
Surdej (laves 3 dage før):
½ l kærnemælk
125 g ølandshvede
125 g hvedemel
1 g gær (svarende til en ært)
Dagen før:
1 l koldt vand
2 store spsk. salt
30 g gær
400 g ølandshvede
200 g fuldkorns-speltmel
200 g durummel
Ca. 900 g tipo00 (italiensk hvedemel, meget fint)
500 g udblødte rugkerner
100 g hørfrø
100 g mørk maltekstrakt
1 mørk øl 33 cl.
+ hele surdejen
10 personer:
1,5 kg havtaskefilet
100 g majsmel
lidt olie
salt og peber
5 stk. hjerteblade
1 l fiskefond
200 g smør
ca. 100 g blandede krydderurter
Syltede skorzonerrødder:
1 kg skorzonerrødder
3 dl hvid balsamico
3 dl æbleeddike
3 dl vand
400 g rørsukker
5 stk. stjerneanis
10 personer:
2 kg afpudset kalvekød (fx kalvefilet eller kalvetyksteg)
2 dl olie
100 g blandede krydderurter
Grillede grøntsager:
2 stk. auberginer
2 stk. squash
3 stk. peberfrugter
5 stk. tomater
1 dl Pharmakon hvidløgs-rosmarin olie
Salt og peber
Knuste kartofler:
10 stk. bage kartofler
300 g bacon
1 bdt. timian
200 g smør
Salt og peber
Kraftig sky på bagte hvidløg:
2 hele hvidløg
3 dl mørk balsamico
150 g tomatpuré
2 l kraftig oksebouillon
10 personer:
Agurk-melon suppe:
3 stk. agurker
2 stk. galia meloner
lidt flormelis
1 citron
mynteblade
Chokoladefondant:
150 g mørk chokolade
150 g smør
75 g sukker
60 g mel
8 stk. æggeblommer
3 stk. æggehvider
Semi frossen hvid chokolademousse:
225 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
8 stk. æggeblommer
75 g rørsukker
10 personer:
40 stk friske kammuslinger
10 stk lime
salt og pepper
1 stort hokaidogræskar
1 rød chili
5-10 g frisk ingefær
100 g smør
olivenolie
¼ kg sukker, ¼ l. æbleeddike, 5 stk. stjerneanis, 1 vaniljestang
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g grov hakket hasselnødder
1 pt. brøndkarse
10 personer:
2 stk hokaidogræskar (i grove tern uden kerner, men med skræl)
4 stk skalotteløg (skrællet)
50 g ingefær (skrællet)
3 røde chili (uden kerner)
1 fennikel (uden stok, i grove tern)
2 l grøntsagsfond
5 stk appelsiner
250 g smør
40 stk. scampi-rejer
2 bdt koriander
3 dl olie
10 personer
20 pæne skiver røget laks
3 hoveder julesalat
10 vagtelæg
250 gr rejer
lidt friske krydderurter
5 æg
2 dl fløde
salt og peber
10 personer:
10 store flotte lammeskank
olie, salt og peber
250 g smør
1 kg græskarpulp fra din suppe
½ kg kikærter (sættes i blød i vand dagen før)
½-1 l olivenolie
5-8 fed hvidløg (alt efter størrelse)
cayennepeber
½ kg kejserhatte
½ kg marksvampe
½ kg østershatte
½ kg bøgehatte
30 friske brombær, friskhakket dild
Braiseringsfond
2 l fond
1 l mørk øl med kraftig smag
10 g chipotel
4 hele hvidløg
1-2 spsk tørret korianderfrø
1-2 spsk tørret fennikelfrø
2 kviste friske laurbærblade
Fond, øl, hvidløg og krydderier koges sammen.
10 personer
5 andebryster
3-4 løg (groft skåret)
40 svesker uden sten
1 flaske Cava (mousserende spansk hvidvin)
1 l vand eller andefond
salt og peber
250 g smør til saucen
2 kg rødbeder
5 løg
salt og peber
1 l fløde
1.5 kg skorzonerrødder
8 æbler
et bundt bladselleri
250 g havtorn
0.5 l crème fraiche
salt , peber evt lidt sukker
2 kg små kartofler
200 g hasselnøddeflager
lidt olie
salt og peber
10 personer
Risengrød:
½ l sødmælk
75 g grødris
150 g finthakkede, smuttede mandler
25 g sukker
lidt salt
Mandelcrème:
5 pasteuriserede æggeblommer
5 blade husblas
½ l piskefløde
75 g sukker
100 g lys chokolade
½ dl Amaretto (italiensk mandellikør)
Ca. 40 stk.
2,5 dl piskefløde
125 g sukker
35 g glukose
Skal af 1 citron
5 g flagesalt
Ca. 50 stk.
2 dl sødmælk
½ dl piskefløde
0,75 dl whisky
1½ spsk. stærk kaffe
20 g glukose
600 g. flødechokolade
750 g. mørk chokolade
Persondatapolitik og cookie bekendtgørelse
godadgang.dk
230 gratis parkeringspladser
4 el-ladestandere
135 værelser
27 møde- og konferencelokaler
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om Pharmakon Konferencecenter.
Rikke Spangenberg
Senior Salgskonsulent
Tlf. +45 48 20 60 95
Mob. +45 50 51 60 70
rs@pharmakon.dk
Linkedin