Opskrifter

Vi sætter en ære i at skabe økologiske madoplevelser

Opskrifter fra Pharmakon

Pharmakon er kendt for sit gode køkken. Vi får rigtig mange roser for den lækre mad vores køkkenteam laver. Ofte bliver der spurgt til en opskrift, og derfor deler vi gerne ud af dem. Vi har lavet et helt bibliotek med skønne retter. Vi håber, at du får glæde af dem. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at henvende dig. Vi hjælper gerne. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked når der er nye opskrifter i bibliotek.

Groft brød

Surdej (laves 3 dage før):
½ l kærnemælk
125 g ølandshvede
125 g hvedemel
1 g gær (svarende til en ært)

Dagen før:
1 l koldt vand
2 store spsk. salt
30 g gær
400 g ølandshvede
200 g fuldkorns-speltmel
200 g durummel
Ca. 900 g tipo00 (italiensk hvedemel, meget fint)
500 g udblødte rugkerner
100 g hørfrø
100 g mørk maltekstrakt
1 mørk øl 33 cl.
+ hele surdejen

Snobrød

Antal personer: 10

25 g smør
¼ l. mælk
25 g gær
2 tsk. salt
400 g hvedemel
10 lakridsrødder

Hveder

16 stk.

50 g gær
4 dl mælk
1 stort æg
½ tsk. salt
1½ tsk. kardemomme
1 spsk. sukker
skal af 1 appelsin
675 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Groft mørkt brød

Surdej (laves 3 dage før):
½ l kærnemælk
125 g rugmel
125 g hvedemel
1 g gær

 

Dagen før:
1 l koldt vand
2 store spsk. salt
30 g gær
400 g rugmel
200 g fuldkorns-speltmel
200 g durummel
Ca. 900 g tipo00 (italiensk hvedemel, meget fint)
500 g udblødte rugkerner
100 g hørfrø
100 g mørk maltekstrakt
1 mørk øl 33 cl.
surdejen

Kernebrud med spinat

40 g optøet vredet spinat
¼ dl havregryn
¼ dl sesamfrø
¼ dl hørfrø
¼ dl solsikkekerner
¼ dl græskarkerner
¾ dl hvedemel
¼ tsk. bagepulver
¾ tsk. salt
½ dl vand
¼ dl olie

3 store Rugbrød

Dag 1 – surdej:

4 dl rugmel
3 dl kærnemælk
½ tsk. salt
1 tsk. honning

Dag 1 – forsat:

500 g rugkerner
0.5 l vand

Dag 2:

3 spsk. malt sirup
3 spsk. salt
500 g rugmel

Koldhævede gulerodsboller

ca. 20 stk.
550 g økologisk Tipo 00 mel
2,5 dl gulerodspure (300 g gulerod kogt møre og blendet til pure uden væde)
250 g revet gulerod
125 g økologisk durum
110 g surdej
50 g olie
20 g økologisk gær
2,5 dl vand
10 g flagesalt

Surdej
Denne surdej skal laves 2 dage før anvendelse og kan anvendes i en uge.
150 g økologisk hvedemel
1 dl koldt vand
1 ært økologisk gær
Opløs gær i vand og tilsæt melet til homogen masse. Sæt på køl i patent glas, så der er plads til udvikling.

Koldhævede mysliboller

ca. 20 stk.
625 g økologisk Tipo 00 mel
140 g surdej
175 g økologisk fuldkornsmel (rug-/grahamsmel eller andet grov mel)
50 g hasselnødder
25 g økologiske tranebær
25 g økologisk honning
2,5 dl. æblemost
35 g flydende malt
35 g økolgisk gær
2,5 dl. vand
15 g salt
Havregryn til at vende bollerne i inden afbagning.

Surdej
Denne surdej skal laves 2 dage før anvendelse og kan anvendes i en uge.
150 g økologisk hvedemel
1 dl koldt vand
1 ært økologisk gær
Opløs gær i vand og tilsæt melet til homogen masse. Sæt på køl i patent glas, så der er plads til udvikling.

Koldhævet økologisk italiensk madbrød med spelt

2 stk:
250 g surdej
625 ml vand
250 g økologisk hvedemel
125 g økologisk durum
75 g økologisk spelt
75 g økologisk manitoba hvedemel
75 g økologisk fuldkornsrug
12 g økologisk gær
12 g salt

Surdej
Denne surdej skal laves 2 dage før anvendelse og kan anvendes i en uge.
4 dl koldt vand
12 g økologisk gær
200 g økologisk hvedemel
40 g økologisk grahamsmel
Opløs gær i vand og tilsæt melet til homogen masse. Sæt på køl i patent glas, så der er plads til at dejen hæver.

Koldhævet kuvertbrød

150 g surdej
170 ml koldt vand
625 g økologisk hvedemel
330 g økologisk fint durummel
60 g poppede rugkerner (kan købes i assorteret supermarkeder)
36 g salt

Surdej
Denne surdej skal laves 2 dage før anvendelse og kan anvendes i en uge.
4 dl koldt vand
12 g økologisk gær
200 g økologisk hvedemel
40 g økologisk grahamsmel
Opløs gær i vand og tilsæt melet til homogen masse. Sæt på køl i patent glas, så der er plads til at dejen hæver.

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking