ChokolademoussekageChokolademoussekage med marcipan og syrligt tvist. Til 10 personer
Kagen består af 5 lag, så afsæt god tid til at lave den.
Mazarin bund
150 g god marcipan
100 g sukker
65 g blødt smør
1 dl tempereret æg
Marcipan røres sammen med sukker til ensartet masse, og det bløde smør tilsættes af nogle gange. Til sidst røres æg i af flere gange til homogen masse.
Smør en springform med en diameter på 20 cm og kom bagepapir i bunden. Bages ved 170 grader i 10 -15 min. Der kan også bruges en aflang kageform.
Sprød cornflakes bund
90 g nougat
20 g hvid chokolade
40 g cornflakes
Smelt nougat og hvid chokolade sammen og bland cornflakes i til ensartet masse. Smøres ud på den kolde mazarinbund og afkøles helt.
Lemon curd
75 g past. æggeblommer
65 g sukker
60 g citronsaft
110 g smør
Æggeblommer, sukker og citron legeres (varmes langsomt op) til 82 grader i vandbad ved konstant omrøring, nedkøles til 35 grader, hvorpå smørret stavblendes i til homogen masse. Fordel massen på cornflakes bunden.
Karamelmousse
110 g karamel chokolade smeltet
(fx af mærket Callebaut, som kan købes på nettet – køb rigeligt, den smager fantastisk)
1,5 stk. past. æggeblomme
1,5 spsk. florsukker
2 udblødte blade husblas
1 spsk. fløde
3 dl let pisket fløde
Smelt chokoladen forsigtigt. Pisk æggeblommer hvidt med florsukker. Smelt husblassen i en gryde med 1 spsk. fløde og rør det hurtigt i æggemassen. Rør herefter den lune smeltede chokolade i til en homogen konsistens. Til sidst foldes den let piskede fløde fløden i chokolademassen. Fordel chokolademoussen i springformen eller den aflange form og sæt på køl.