Opskrifter

Vi sætter en ære i at skabe økologiske madoplevelser

Opskrifter fra Pharmakon

Vi har det økologiske spisemærke i bronze og kigger til stadighed efter nye økologiske produkter. Hos os får du blandt andet økologisk kaffe og en stor del af vores grønt og frugt er også økologiske.

Derudover er stort set alle mejeriprodukter, de fleste kolonialvarer, samt mel og kornprodukter til at bage vores hjemmebagte brød med er ligeledes økologiske.

 

Være opmærksom på at alle opskrifter er til 10 personer. Vi får inden for kort tid, skrevet det på de enkelte opskrifter og print.

Jordbærwrap

10 personer:

Pandekagewrap:
200 g hvedemel (ca. 1 3⁄4 dl)
2 dl mælk
4 æg
2 dl øl
2 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
30 g smør - smeltet
1 tsk groft salt
50 g smør - til stegning

Fyld:
• Jordbærmarmelade

• 500 gr Mascarpone
½ l piskefløde
1 økologisk citron – kun den fintrevne skal, skal bruges
½ vaniljestang
1 spsk florsukker

• 100 gr mandler
100 gr mørk chokolade
Mandler og chokolade hakkes groft.

• 2 bk jordbær


 

Mandelcréme med figner i krydderlage

10 personer

Risengrød:
½ l sødmælk
75 g grødris
150 g finthakkede, smuttede mandler
25 g sukker
lidt salt

Mandelcrème:
5 pasteuriserede æggeblommer
5 blade husblas
½ l piskefløde
75 g sukker
100 g lys chokolade
½ dl Amaretto (italiensk mandellikør)

Rabarbertærte

10 personer:

Tærtebund:
250 gr mel
135 gr sukker
35 gr hakkede mandler
1 æg
200 gr smør

Mandelmasse:
175 gr hakkede mandler
125 gr smør
300 gr sukker
4 æg
1 dl piskefløde
75 gr mel

Rabarber:
400 gr skårede rabarbere

Crumble:
50 gr marcipan
25 gr brun farin
25 gr sukker
85 gr havregryn
65 gr smør

Rabarbertrifli

10 personer:

Rabarberkompot:
600 gr ordnede, skårede rabarbere
50 gr vand
150 gr sukker
1 stang vanilje

 

Crème:
5 dl kaffefløde
30 gr Maizenamel
50 gr sukker
2 æggeblommer
1 vaniljestang

Fløde:
2,5 dl letpisket fløde


Crumble:
50 gr hakkede hasselnødder
50 gr smør
50 gr mel
50 gr brun farin

Rabarbercheesecake

10 personer:

Bund:
150 gr Digestive kiks
60 gr smeltet smør
20 gr flormelis

Cheesecake:
60 gr flormelis
60 gr æggeblommer
200 gr neutral smøreost
1 citron
2 blade husblas
2,5 dl piskefløde

Rabarbergelé:
60 gr rabarber
60 gr jordbær
60 gr vand 
½ tsk. vanilje
70 gr sukker
3 blade husblas

 

 

Clafoutis

10 personer:

400 g kirsebær u/sten
2 små æg
75 g sukker
2½ dl crème fraiche 38 %
skal af 1 citron

Mørdej:
150 g hvedemel
2 spsk florsukker
100 g kold smør
2 æggeblommer
25 g finthakkede hasselnødder

Schwarzwalder Kirschtorte

1 kage til ca. 10 personer:

Bunde: 2 stk.

200 g mørk chokolade
170 g blødt smør
170 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 æggeblommer
2 spsk. mel
65 g rasp
revet skal af 1 appelsin
2 spsk. Grand Marnier
8 æggehvider

CRÈME:

¾ l piskefløde
1½ vaniljestang
75 g florsukker
5 bl. husblas
5 æggeblommer
150 g Amarena kirsebær i lage

Gammeldaws æblekage med ribsgele

Til 10 personer:

20 æbler, skrællede og udkernede
½ dl vand
500 g sukker
1 vaniljestang
200 g smør
10 dl grovvalsede havregryn
½ l letpisket fløde
½ l ribssaft
7½ blad husblas udblødt i koldt vand

Hvid chokolademousse med citroncreme og vaniljemarengs hertil karsesirup

10 personer:

Hvid chokolademousse:
300 g hvid chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
3 blad husblas
5 dl fløde
skal fra 2 appelsiner

Citroncrème:
½ dl citronsaft
3 hele pasteuriserede æg
45 g sukker
25 g smør
1 blad husblas

Karsesirup:
3 dl vand
½ dl hvid balsamico
200 g sukker
masser af karse

Marengs:
½ dl pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
¼ stang vanilje

Consommé af rabarber med mynte-vaniljeparfait

10 personer:

Skal laves dagen inden servering.

Consommé
10 rensede rabarber
1 vaniljestang, flækket
1 l vand
3 dl sukker

Vaniljeparfait:
1,5 dl sukker
8 pasteuriserede æggeblommer
1 bdt hakket, frisk mynte
1 l fløde som piskes let
korn af 1 vaniljestang

Jordbærtrifli med estragon og crumble

Ingredienser:

10 personer

1,5 kg friske jordbær
500 g sukker eller efter behov
100 blade fra frisk estragon

1 l. sødmælk
100 g sukker
6 æggeblommer
70 g Maizena
korn fra en vaniljestang eller vaniljesukker
piskefløde

100 g hasselnøddemel
100 g smør
100 g mel
100 g farin

Sprød øllebrød med æblemos og mascarponecrème

Til 10 personer:

Øllebrød:

250 g mørkt rugbrød uden kerner og skorpe
100 g alm. pilsner
175 g vand
40 g mørk sirup
80 g smeltet smør
50 g porter
flagesalt

Æblemos:

1 tsk. revet økologisk citronskal
2 knsp. kardemomme
1,5 dl vand
6 store syrlige æbler (skrællede og skåret i grove tern)
150 g rørsukker
korn af en vaniljestang

Mascarponecrème:

250 g Mascarpone
50 g cremefraiche 38%
2 past.æggehvider (stiftpiskede)
2 past.æggeblommer
100 g sukker
2 bl. husblas (udblødt i koldt vand i 10 min)
korn af en vaniljestang

Crème Brûlée

10 personer

1 l piskefløde
1 stang vanilje
2 æg
6 æggeblommer
180 g sukker
150 g rørsukker
10 portionsforme som kan indeholde ca. 1,5 dl.

Rabarbertærte bagt med mandel og crumble

10 personer:

500g rensede rabarber skåret i stykker på ca. 2 cm.
1 tærteform på 26 cm. Ø

Mørdej:

100g mel
50g sukker
25g finthakkede mandler
1 lille æg
70g smør

Mandelmasse:

75g finthakkede mandler
50g sukker
1 æg
½ dl piskefløde
35g mel

Crumble:

50g marcipan
25g brun farin
25g sukker
50g havregryn
50g smør

Tiramisu

10 personer

½ dl cognac
½ dl kaffelikør
25g rørsukker
25 g Mascarpone
50g creme fraiche 38%
2 æg
100g sukker
20 bl. husblas
2-3 spsk. Nescafé
12-15 savoiardikiks (ladyfingers)
kakao til pynt
1 portionsfad ca. 20x30 cm

Chokolademoussekage

Chokolademoussekage med marcipan og syrligt tvist. Til 10 personer

Kagen består af 5 lag, så afsæt god tid til at lave den.

Mazarin bund
150 g god marcipan
100 g sukker
65 g blødt smør
1 dl tempereret æg

Marcipan røres sammen med sukker til ensartet masse, og det bløde smør tilsættes af nogle gange. Til sidst røres æg i af flere gange til homogen masse.
Smør en springform med en diameter på 20 cm og kom bagepapir i bunden. Bages ved 170 grader i 10 -15 min. Der kan også bruges en aflang kageform.

Sprød cornflakes bund
90 g nougat
20 g hvid chokolade
40 g cornflakes

Smelt nougat og hvid chokolade sammen og bland cornflakes i til ensartet masse. Smøres ud på den kolde mazarinbund og afkøles helt.

Lemon curd
75 g past. æggeblommer
65 g sukker
60 g citronsaft
110 g smør

Æggeblommer, sukker og citron legeres (varmes langsomt op) til 82 grader i vandbad ved konstant omrøring, nedkøles til 35 grader, hvorpå smørret stavblendes i til homogen masse. Fordel massen på cornflakes bunden.

Karamelmousse
110 g karamel chokolade smeltet
(fx af mærket Callebaut, som kan købes på nettet – køb rigeligt, den smager fantastisk)
1,5 stk. past. æggeblomme
1,5 spsk. florsukker
2 udblødte blade husblas
1 spsk. fløde
3 dl let pisket fløde

Smelt chokoladen forsigtigt. Pisk æggeblommer hvidt med florsukker. Smelt husblassen i en gryde med 1 spsk. fløde og rør det hurtigt i æggemassen. Rør herefter den lune smeltede chokolade i til en homogen konsistens. Til sidst foldes den let piskede fløde fløden i chokolademassen. Fordel chokolademoussen i springformen eller den aflange form og sæt på køl.

 

 

Kokosmoussekage

Kokos moussekage til 10 personer.

Kokosbund
100 g kokosmel
100 g æggehvide
100 g flormelis
100 smeltet smør

Bland alle ingredienser sammen til homogen masse og smør massen ud i en springform eller en aflang form med bagepapir i bunden. Opskriften passer til en springform, der måler 20 cm i diameter. Bages ved 170 grader i ca. 10 – 15 min eller let gylden, afkøl helt.

Græskarknas
75 g græskarkerner
75 g god nougat
0,5 dl vand og 0,5 dl sukker kogt til sukkerlage – afkøles til stuetemperatur

Mariner græskarkerner i sukkerlage i en ½ time, sigt sukkerlagen fra og bag kernerne sprøde i 7 – 11 min ved 170 grader.
Bland de let afkølede græskarkerner med smeltet nougat og fordel i et jævnt lag på kokosbunden. Afkøl bunden helt.

Schwartzwalder Kirschtærte

Schwartzwalder Kirschtærte til 10 personer.

Chokoladebunde
100 g mørk chokolade min 57% (smeltet)
85 g blødt smør
85 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggeblommer
1 spsk. mel
30 g rasp
Skal af 1 appelsin
4 æggehvider
Kirsch likør (stænkes på den bagte bund)

Rør smør, vaniljesukker og halvdelen af sukkeret til cremet konsistens. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør. Tilsæt chokoladen og rør til en ensartet masse.
Rør mel, rasp og appelsinskal i massen til en ensartet masse. Til sidst piskes æggehvider stive med resten af sukkeret og foldes i kagemassen.
Bages i springform eller i aflang form med bagepapir i bunden ved 170 grader i ca. 15-20 min. og afkøles helt.

Strawberry Daiquiri cheesecake

10 personer

Kiksebund:
200 g havrekiks
50 g mandler, let ristede
125 g blødt smør


Crème med rom:
3 blade husblas. Udblødes i koldt vand.
6 spsk. rom
1 lime, brug både den revne skal og saften
200 g flødeost fx Buko
200 g crème fraiche 38 %
100 g flormelis
2,5 d letpisket fløde
Pisk crème fraiche, flormelis, flødeost og limeskal luftig med en el-mixer.


Skumfidus med chokolade og pistacienødder:
1 ps store skumfiduser (der er ikke chokolade nok til hele posen)
1 ps saltede pistacienødder, afskalles og hakkes
400 g mørk chokolade


Frozen strawberry daiquiri til 10 personer:
10 cl. hvid rom
saften af 1 lime
10 frosne jordbær
1 spsk. flormelis
4 dl knuste isterninger


Køb gerne friske bær til at pynte med.

 

1 2

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking