Opskrifter

Vi sætter en ære i at skabe økologiske madoplevelser

Opskrifter fra Pharmakon

Pharmakon er kendt for sit gode køkken. Vi får rigtig mange roser for den lækre mad vores køkkenteam laver. Ofte bliver der spurgt til en opskrift, og derfor deler vi gerne ud af dem. Vi har lavet et helt bibliotek med skønne retter. Vi håber, at du får glæde af dem. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at henvende dig. Vi hjælper gerne. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked når der er nye opskrifter i bibliotek.

Ingefærshot

Ingredienser:
200 g ingefær
1 l æblesaft fra Østergård mosteri (kan b.la købes i SuperBrugsen)
2 spsk økologisk akaciehonning

Kirsebærsaft

10 personer:

1 kg kirsebær
6 dl vand
6 dl rørsukker pr liter færdig saft
skal af 1 citron
2 kanelstænger
1 vaniljestang

Broccoli-æblejuice

(2 dl)

100 gr broccoli
150 gr æbler (hele æbler)
10 gr persille
8 gr chili
100 gr fennikel
twist af lime

Rødbedejuice med ingefær

(3½ dl)

200 gr skrællede rødbeder
300 gr æbler (hele æbler)
20 gr ingefær med skræl
10 gr citron med skal

Spinatjuice

(3 dl)

200 gr skrællede jordskokker
20 gr citron med skal
100 gr spinatblade
150 gr pærer (hele pærer)

Jordbærsmoothie

Ingredienser:

500 g friske jordbær (gerne dem der, måske, er lidt stødte)
3 dl græsk yoghurt
2 dl mælk
20 mynteblade
skal af 2 lime
½ dl limesaft
10 spsk. flormelis (mere eller mindre alt efter hvor sød man ønsker den)

Jordbærsaft

Ingredienser:

2,5 kg jordbær
600 g rørsukker
5 dl hyldeblomstkoncentrat
friskkværnet sort peber

Dildsnaps

1 flaske Brøndum klar snaps
1 stort bundt dild
1 tsk. sennepskorn
1 tsk. fennikelfrø

Brombærsnaps

3 dl friske brombær
2 tsk. flydende honning
3 dl klar Brøndum eller vodka

Julesnaps

½ vaniljestang 
½ dl rosiner
½ dl mandler med skal 
1 spsk. tørrede pomeransskal
1 kanelstang
3 tørrede figner 
5 kardemommekapsler
5 hele nelliker
3 stjerneanis
5 hele allehånde
3½ dl klar Brøndum eller vodka

 

Kantarelsnaps

En stor håndfuld friske kantareller
3 dl klar Brøndum eller vodka

Tyttebærsnaps

3 dl tyttebær
2 tsk. flydende honning
2 kviste frisk rosmarin
3 dl klar Brøndum eller vodka

Valnøddesnaps

6 til 8 grønne valnødder
3 dl klar Brøndum eller vodka

Æblesnaps

2 stk. røde æbler eller gerne 4 pigeonæbler
1 stang kanel
3 stk. stjerneanis
3 hele nelliker
3 dl klar Brøndum eller vodka

Fermenteret persillerodsjuice

Fermentering i Pharmakon Konferencecenters køkken, er nu en del af dagligdagen, og vi arbejder og udvikler hele tiden nye smage, noget virker og andet virker ikke. Det er levende produkter vi arbejder med, så det kan gå begge veje.

Når vi fermenterer i vores køkken, har vi en tommelfingerregel der hedder 2% salt til alle grøntsager og 40% sukker til alt frugt, altså 1 kg grøntsager = 20 gram salt og 1 kg frugt = 400 gram sukker.
Denne proces kan vendes på hovedet, så det er sukker til grøntsagerne og salt til frugten, alt efter om du arbejder med det søde eller salte køkken.

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking