Opskrifter

Vi sætter en ære i at skabe økologiske madoplevelser

Opskrifter fra Pharmakon

Vi har det økologiske spisemærke i bronze og kigger til stadighed efter nye økologiske produkter. Hos os får du blandt andet økologisk kaffe og en stor del af vores grønt og frugt er også økologiske.

Derudover er stort set alle mejeriprodukter, de fleste kolonialvarer, samt mel og kornprodukter til at bage vores hjemmebagte brød med er ligeledes økologiske.

 

Være opmærksom på at alle opskrifter er til 10 personer. Vi får inden for kort tid, skrevet det på de enkelte opskrifter og print.

Stegt søtunge med lun jordbærkompot, grønne asparges, nye kartofler og brunet smørfløde

10 personer:

Stegt søtunge:
5 stk søtunge i dobbelt filet – få evt. fiskehandleren til at hjælpe
lidt Ø-landshvede
5 dl klaret smør
salt og peber
10 søtunge dobbeltfileterne vendes i Ø-landshvede med salt og peber.
Brunes af på panden i klaret smør.
(Vi bruger klaret smør, da det kan tåle højre varme end smør med valle i).

Jordbærkompot:
2 stk skalotteløg
3 bk jordbær
1 spsk rørsukker
½ dl cognac
1 spsk. Maizenamel

Brunet smørfløde: 
250 gr smør
1 stk økologisk citron – saft og skal
1 l piskefløde


3 bundter grønne asparges

2 kg nye kartofler

 

Limemarineret kammusling med græskarpure og stegte kerner

10 personer:

40 stk friske kammuslinger
10 stk lime
salt og pepper
1 stort hokaidogræskar
1 rød chili
5-10 g frisk ingefær
100 g smør
olivenolie
¼ kg sukker, ¼ l. æbleeddike, 5 stk. stjerneanis, 1 vaniljestang
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g grov hakket hasselnødder
1 pt. brøndkarse

Græskarsuppe tilsmagt appelsin serveret med scampi

10 personer:

2 stk hokaidogræskar (i grove tern uden kerner, men med skræl)
4 stk skalotteløg (skrællet)
50 g ingefær (skrællet)
3 røde chili (uden kerner)
1 fennikel (uden stok, i grove tern)

2 l grøntsagsfond

5 stk appelsiner
250 g smør
40 stk. scampi-rejer
2 bdt koriander
3 dl olie

Torskecarpaccio anrettet med rugbrødsstøv, avokadoaioli og cremet æggeblomme hertil syltede havtorn og frisk stenbiderrogn.

Opskrift til 10 personer

Torskecarpaccio:

800 g torskeryg
salt og peber
1 dl citronolie
1 bk. karse

Rugbrødsstøv:
Rugbrød i skiver

Avokado-aioli:
3 æggeblommer
salt og peber
2 dl olivenolie
2 stk. avokado

Cremet æggeblomme:
10 æg

 

Syltede havtorn:
250 g havtorn
2 dl hvid balsamico
2 dl appelsinsaft
200 g rørsukker
lidt rosmarinblade

Frisk stenbiderrogn:
250 g stenbiderrogn
salt og peber
citronsaft og -skal

 

Gratinerede grønne muslinger

10 personer:

20 grønne muslinger
50 g hakket dild
50 g hakket kørvel
50 g hakket purløg
100 g blødt smør
salt og peber

Stenbiderrogn med røget creme fraiche og ærtepuré hertil tyrkisk fladbrød

10 personer:


500 g rensede stenbiderrogn
½ liter crème fraiche 18%
lidt rygesmuld
salt og peber
1 bk karse

Ærtepuré:
200 g frosne ærter
2 dl olivenolie
100 g ristede mandler
lille fed hvidløg
salt og peber

Tyrkisk fladbrød:
2,5 dl vand
25 g gær
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
hvedemel (tipo 00)
1 spsk. olivenolie
1 æg
nigellafrø

Hørøget laks på grill med grillede asparges, knuste kartofler og hollandaisesauce

10 personer:

Laks:
10 stk. laksefileter med skind af 180 g
hø til røgning
salt og peber

Grillede asparges:
20 stk. hvide asparges
30 stk. grønne asparges
lidt olivenolie, salt og peber

Knuste kartofler:
1,5 kg nye kartofler
10 stk. forårsløg
2 dl. rapsolie 
100 g smeltet smør 
citronsaft og skal
salt og peber

Hollandaisesauce:
10 stk. æggeblommer
750 g smør
citronsaft
salt og peber

Tuntatar med jordbærsalat

Ingredienser:

750 g frisk tun
1 bdt. hakkede friske estragonblade
4 spsk. ristede sesamfrø

40 stk. friske jordbær
20 fine dildkviste
5 grønne asparges
2-5 hvide asparges (alt efter tykkelse)

Kogt flodkrebs

Krebs 10 personer:

Ca. 8-10 krebs pr. person
1 10 l gryde
8 l vand
2 dl groft salt
2 spsk. sukker
2 tsk. hele peberkorn
6 friske dildskærme
1 pilsnerøl

Stegt knurhanefilet med kompot af æbler, havtorn og cherrytomater hertil æble beurre blanc

Til 10 personer:

10 stk. knurhanefiletter
lidt olie
kikærtemel
salt og peber
 

Kompot af æbler, havtorn og tomater:
5 æbler i tern, gerne Belle de Boscop
200 g havtorn
20 stk. blomme-cherrytomater
2 ½ dl hjemmelavet æbleeddike
lille bt. frisk rosmarin
evt. lidt sukker (afhængig af sødmen af æblerne)

Æble beurre blanc:
4 fintskårede æbler gerne Ingrid Marie
2 stk. finthakkede skalotteløg
2 dl hjemmelavet æbleeddike
1 dl hvidvin
Olie
300 g smør


Hjemmelavet æbleeddike:
1 kg syrlige æbler, fri for kerner
1 kg rørsukker
1 l hvidvinseddike
3 stk. stjerneanis

 

Banansild

10 personer:

10 hele marinerede sildefileter skåret i bidder
1 dl mayonnaise
2 dl crème fraiche
2 mosede bananer
2 tsk. karry
2 tsk. paprika
salt og peber

 

Bærsild

10 personer:

10 hele kryddersildefileter skåret i bidder
150 g blandede frosne bær
100 g rørsukker + ½ dl ekstra
1½ dl lagereddike
3 stk. stjerneanis
1 kanelstang

 

Stegte sild med estragonsennep

10 personer

10 friske sildefileter uden ben
3 spsk. Dijonsennep
1 bdt. estragon
200 gr. rugmel
olie/ smør
salt og peber


Lage:

3 dl lagereddike
3 dl sukker
1 rødløg, skåret i halve både
10 peberkorn
3 laurbærblade

Tranebærsild

10 personer:

10 hele marinerede sildefileter
250 gram frosne tranebær eller friske
2 dl rørsukker
2 dl lagereddike
1 kanelstang
4 stk. stjerneanis

Varmrøget lakserillette med chilimayo, aspargescrudité og karse

Ingredienser til 10 personer:
1 kg varmrøget laks
3 dl græsk yoghurt 10 %
4 skalotteløg
1 bdt. purløg
skal fra 2 citroner
dijonsennep
salt og peber

2 stk. habanero chilier (små)
5 dl rapsolie
4 æggeblommer
2 spsk. eddike
1 tsk. sennep
salt og peber

5 grønne asparges
5 hvide asparges
brøndkarse eller andet karse

Grillede kammuslinger med dildmayo og årstidens grønt

10 personer:

30 kammuslinger (renset for sidemusklen)
Kammuslingerne pensles med lidt olie inden de grilles.

Dildmayo

• 3 pasteuriserede æggeblommer
• 1 spsk. citronsaft
• 1 tsk. salt
• 3 dl rapsolie
• 1 bdt frisk dild
• Salt og peber

Årstidens grønt

• 1 bakke friske ærter
• 250 g. sukkerærter
• 250 g. slikærter
• 1 potte ærteskud til pynt

Ærterne bælges. Sukkerærterne og slikærterne blancheres i kogende vand og afkøles i isvand. Sukker- og slikærterne snittes derefter fint og blandes med de bælgede ærter.

 

1 2

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking