Til 10 personer:
50 stk. grønne asparges
1 glas lakserogn på 100 g
200 g bælgede nye ærter
200 g rygeost
lidt piskefløde
salt og peber
friske krydderurter
Pharmakon er kendt for sit gode køkken. Vi får rigtig mange roser for den lækre mad vores køkkenteam laver. Ofte bliver der spurgt til en opskrift, og derfor deler vi gerne ud af dem. Vi har lavet et helt bibliotek med skønne retter. Vi håber, at du får glæde af dem. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at henvende dig. Vi hjælper gerne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked når der er nye opskrifter i bibliotek.
Til 10 personer:
50 stk. grønne asparges
1 glas lakserogn på 100 g
200 g bælgede nye ærter
200 g rygeost
lidt piskefløde
salt og peber
friske krydderurter
10 personer:
Stegt søtunge:
5 stk søtunge i dobbelt filet – få evt. fiskehandleren til at hjælpe
lidt Ø-landshvede
5 dl klaret smør
salt og peber
10 søtunge dobbeltfileterne vendes i Ø-landshvede med salt og peber.
Brunes af på panden i klaret smør.
(Vi bruger klaret smør, da det kan tåle højre varme end smør med valle i).
Jordbærkompot:
2 stk skalotteløg
3 bk jordbær
1 spsk rørsukker
½ dl cognac
1 spsk. Maizenamel
Brunet smørfløde:
250 gr smør
1 stk økologisk citron – saft og skal
1 l piskefløde
3 bundter grønne asparges
2 kg nye kartofler
10 personer:
1,5 kg havtaskefilet
100 g majsmel
lidt olie
salt og peber
5 stk. hjerteblade
1 l fiskefond
200 g smør
ca. 100 g blandede krydderurter
Syltede skorzonerrødder:
1 kg skorzonerrødder
3 dl hvid balsamico
3 dl æbleeddike
3 dl vand
400 g rørsukker
5 stk. stjerneanis
10 personer:
40 stk friske kammuslinger
10 stk lime
salt og pepper
1 stort hokaidogræskar
1 rød chili
5-10 g frisk ingefær
100 g smør
olivenolie
¼ kg sukker, ¼ l. æbleeddike, 5 stk. stjerneanis, 1 vaniljestang
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g grov hakket hasselnødder
1 pt. brøndkarse
10 personer:
2 stk hokaidogræskar (i grove tern uden kerner, men med skræl)
4 stk skalotteløg (skrællet)
50 g ingefær (skrællet)
3 røde chili (uden kerner)
1 fennikel (uden stok, i grove tern)
2 l grøntsagsfond
5 stk appelsiner
250 g smør
40 stk. scampi-rejer
2 bdt koriander
3 dl olie
10 personer
20 pæne skiver røget laks
3 hoveder julesalat
10 vagtelæg
250 gr rejer
lidt friske krydderurter
5 æg
2 dl fløde
salt og peber
Opskrift til 10 personer
Torskecarpaccio:
800 g torskeryg
salt og peber
1 dl citronolie
1 bk. karse
Rugbrødsstøv:
Rugbrød i skiver
Avokado-aioli:
3 æggeblommer
salt og peber
2 dl olivenolie
2 stk. avokado
Cremet æggeblomme:
10 æg
Syltede havtorn:
250 g havtorn
2 dl hvid balsamico
2 dl appelsinsaft
200 g rørsukker
lidt rosmarinblade
Frisk stenbiderrogn:
250 g stenbiderrogn
salt og peber
citronsaft og -skal
10 personer:
24 friske østers
10 personer:
20 store jomfruhummere
5 citroner
olie, salt og peber
10 personer:
20 grønne muslinger
50 g hakket dild
50 g hakket kørvel
50 g hakket purløg
100 g blødt smør
salt og peber
10 personer:
10 stk. multefilet med skind af ca. 200 g stykket
2 savoykål
500 g ærter gerne friskbælgede
1 kg østershatte
6 stk. bagekartofler
6 stk. røde æbler
4 stk. bananskalotteløg
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
1 bdt. blød timian
2 stk. citroner
500 g Høost
1 l. vand
salt og peber
honning
olie og smør
1 pt. rød skovsyre
10 personer:
1,5 kg kulmulefilet
rugmel
afklaret smør
salt og peber
Karryolie:
3 spsk. karry
2 fed hvidløg
2 dl olivenolie
saften af en citron
Sprøde løgringe:
3 løg
3 dl mælk
mel
olie
Stegte skalotteløg:
10 skalotteløg
olie
salt og peber
evt. timian
Gedeostcrème:
100 g gedeost
3 spsk. yoghurt (naturelle)
salt og peber
10 personer:
500 g rensede stenbiderrogn
½ liter crème fraiche 18%
lidt rygesmuld
salt og peber
1 bk karse
Ærtepuré:
200 g frosne ærter
2 dl olivenolie
100 g ristede mandler
lille fed hvidløg
salt og peber
Tyrkisk fladbrød:
2,5 dl vand
25 g gær
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
hvedemel (tipo 00)
1 spsk. olivenolie
1 æg
nigellafrø
10 personer:
10 rensede rabarbere
1,5 kg renset makrel
6 pillede skalotteløg
1 kg vasket babyspinat
3 dl sukker
½ dl Pharmakons rabarbereddike
½ dl vand
salt
peber
75 g smør
1 vaniljestang
dild til pynt
10 personer:
Laks:
10 stk. laksefileter med skind af 180 g
hø til røgning
salt og peber
Grillede asparges:
20 stk. hvide asparges
30 stk. grønne asparges
lidt olivenolie, salt og peber
Knuste kartofler:
1,5 kg nye kartofler
10 stk. forårsløg
2 dl. rapsolie
100 g smeltet smør
citronsaft og skal
salt og peber
Hollandaisesauce:
10 stk. æggeblommer
750 g smør
citronsaft
salt og peber
Ingredienser:
750 g frisk tun
1 bdt. hakkede friske estragonblade
4 spsk. ristede sesamfrø
40 stk. friske jordbær
20 fine dildkviste
5 grønne asparges
2-5 hvide asparges (alt efter tykkelse)
Krebs 10 personer:
Ca. 8-10 krebs pr. person
1 10 l gryde
8 l vand
2 dl groft salt
2 spsk. sukker
2 tsk. hele peberkorn
6 friske dildskærme
1 pilsnerøl
Til 10 personer:
10 stk. knurhanefiletter
lidt olie
kikærtemel
salt og peber
Kompot af æbler, havtorn og tomater:
5 æbler i tern, gerne Belle de Boscop
200 g havtorn
20 stk. blomme-cherrytomater
2 ½ dl hjemmelavet æbleeddike
lille bt. frisk rosmarin
evt. lidt sukker (afhængig af sødmen af æblerne)
Æble beurre blanc:
4 fintskårede æbler gerne Ingrid Marie
2 stk. finthakkede skalotteløg
2 dl hjemmelavet æbleeddike
1 dl hvidvin
Olie
300 g smør
Hjemmelavet æbleeddike:
1 kg syrlige æbler, fri for kerner
1 kg rørsukker
1 l hvidvinseddike
3 stk. stjerneanis
10 personer:
10 hele marinerede sildefileter skåret i bidder
1 dl mayonnaise
2 dl crème fraiche
2 mosede bananer
2 tsk. karry
2 tsk. paprika
salt og peber
10 personer:
10 hele kryddersildefileter skåret i bidder
150 g blandede frosne bær
100 g rørsukker + ½ dl ekstra
1½ dl lagereddike
3 stk. stjerneanis
1 kanelstang
10 personer
10 friske sildefileter uden ben
3 spsk. Dijonsennep
1 bdt. estragon
200 gr. rugmel
olie/ smør
salt og peber
Lage:
3 dl lagereddike
3 dl sukker
1 rødløg, skåret i halve både
10 peberkorn
3 laurbærblade
10 personer:
10 hele marinerede sildefileter
250 gram frosne tranebær eller friske
2 dl rørsukker
2 dl lagereddike
1 kanelstang
4 stk. stjerneanis
Ingredienser til 10 personer:
1 kg varmrøget laks
3 dl græsk yoghurt 10 %
4 skalotteløg
1 bdt. purløg
skal fra 2 citroner
dijonsennep
salt og peber
2 stk. habanero chilier (små)
5 dl rapsolie
4 æggeblommer
2 spsk. eddike
1 tsk. sennep
salt og peber
5 grønne asparges
5 hvide asparges
brøndkarse eller andet karse
10 personer:
30 kammuslinger (renset for sidemusklen)
Kammuslingerne pensles med lidt olie inden de grilles.
Dildmayo
• 3 pasteuriserede æggeblommer
• 1 spsk. citronsaft
• 1 tsk. salt
• 3 dl rapsolie
• 1 bdt frisk dild
• Salt og peber
Årstidens grønt
• 1 bakke friske ærter
• 250 g. sukkerærter
• 250 g. slikærter
• 1 potte ærteskud til pynt
Ærterne bælges. Sukkerærterne og slikærterne blancheres i kogende vand og afkøles i isvand. Sukker- og slikærterne snittes derefter fint og blandes med de bælgede ærter.
Persondatapolitik og cookie bekendtgørelse
godadgang.dk
230 gratis parkeringspladser
4 el-ladestandere
135 værelser
27 møde- og konferencelokaler
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om Pharmakon Konferencecenter.
Rikke Spangenberg
Senior Salgskonsulent
Tlf. +45 48 20 60 95
Mob. +45 50 51 60 70
rs@pharmakon.dk
Linkedin