Opskrifter

Vi sætter en ære i at skabe økologiske madoplevelser

Opskrifter fra Pharmakon

Pharmakon er kendt for sit gode køkken. Vi får rigtig mange roser for den lækre mad vores køkkenteam laver. Ofte bliver der spurgt til en opskrift, og derfor deler vi gerne ud af dem. Vi har lavet et helt bibliotek med skønne retter. Vi håber, at du får glæde af dem. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at henvende dig. Vi hjælper gerne. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked når der er nye opskrifter i bibliotek.

Asiatisk inspirerede sliders med sprød and og hoisin sauceTil 10 personer: 4 stk. andelår 4 spsk. salt 4 tsk sukker ½ rødkålshoved 1 dl soya 4 spsk. sirup Misomayonnaise: 1 tsk Miso 4 spsk. mayonnaise Ristet sesamolie Hoisinsauce (kan købes færdig): 2 spsk. Muscovadosukker eller mørk sirup 1 spsk. sesamolie 2 spsk. riseddike 2 fed hvidløg 4 spsk. soya 4 spsk. peanutbutter 2 spsk. chilisauce 8 stk sliders (mini burgerboller) Garniture: chili og forårsløg
Hvide og grønne asparges med nye kartofler, mojo rouge og syltede rødløg

Til 10 personer:

20 stk. hvide asparges
30 stk. grønne asparges
800 g nye små kartofler
2 stk. røde peberfrugter
½ rød chili uden kerner
1 fed hvidløg uden skal
Lidt spidskommen
1 dl god olivenolie
2 stk. rødløg ringe i meget tynde skiver
½ dl rørsukker
½ dl vand
½ dl æbleeddike
olivenolie
salt og peber
friske krydderurter

Hvide asparges med jordbærvinaigrette og imiteret jord

10 Personer:

20 stk store hvide asparges

Jordbærvinaigrette:

½ dl jordbæreddike
3 stk. æggeblommer
1 spsk honning
3 dl koldpresset rapsolie
1 knsp salt

Imiteret jord:

100 gr hasselnød
100 gr hvedemel
20 gr maltmel
40 gr sukker
5 gr salt
60 gr øl
25 gr smør

 

Stegt søtunge med lun jordbærkompot, grønne asparges, nye kartofler og brunet smørfløde

10 personer:

Stegt søtunge:
5 stk søtunge i dobbelt filet – få evt. fiskehandleren til at hjælpe
lidt Ø-landshvede
5 dl klaret smør
salt og peber
10 søtunge dobbeltfileterne vendes i Ø-landshvede med salt og peber.
Brunes af på panden i klaret smør.
(Vi bruger klaret smør, da det kan tåle højre varme end smør med valle i).

Jordbærkompot:
2 stk skalotteløg
3 bk jordbær
1 spsk rørsukker
½ dl cognac
1 spsk. Maizenamel

Brunet smørfløde: 
250 gr smør
1 stk økologisk citron – saft og skal
1 l piskefløde


3 bundter grønne asparges

2 kg nye kartofler

 

Limemarineret kammusling med græskarpure og stegte kerner

10 personer:

40 stk friske kammuslinger
10 stk lime
salt og pepper
1 stort hokaidogræskar
1 rød chili
5-10 g frisk ingefær
100 g smør
olivenolie
¼ kg sukker, ¼ l. æbleeddike, 5 stk. stjerneanis, 1 vaniljestang
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g grov hakket hasselnødder
1 pt. brøndkarse

Græskarsuppe tilsmagt appelsin serveret med scampi

10 personer:

2 stk hokaidogræskar (i grove tern uden kerner, men med skræl)
4 stk skalotteløg (skrællet)
50 g ingefær (skrællet)
3 røde chili (uden kerner)
1 fennikel (uden stok, i grove tern)

2 l grøntsagsfond

5 stk appelsiner
250 g smør
40 stk. scampi-rejer
2 bdt koriander
3 dl olie

Torskecarpaccio anrettet med rugbrødsstøv, avokadoaioli og cremet æggeblomme hertil syltede havtorn og frisk stenbiderrogn.

Opskrift til 10 personer

Torskecarpaccio:

800 g torskeryg
salt og peber
1 dl citronolie
1 bk. karse

Rugbrødsstøv:
Rugbrød i skiver

Avokado-aioli:
3 æggeblommer
salt og peber
2 dl olivenolie
2 stk. avokado

Cremet æggeblomme:
10 æg

 

Syltede havtorn:
250 g havtorn
2 dl hvid balsamico
2 dl appelsinsaft
200 g rørsukker
lidt rosmarinblade

Frisk stenbiderrogn:
250 g stenbiderrogn
salt og peber
citronsaft og -skal

 

Stenbiderrogn med røget creme fraiche og ærtepuré hertil tyrkisk fladbrød

10 personer:


500 g rensede stenbiderrogn
½ liter crème fraiche 18%
lidt rygesmuld
salt og peber
1 bk karse

Ærtepuré:
200 g frosne ærter
2 dl olivenolie
100 g ristede mandler
lille fed hvidløg
salt og peber

Tyrkisk fladbrød:
2,5 dl vand
25 g gær
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
hvedemel (tipo 00)
1 spsk. olivenolie
1 æg
nigellafrø

Tuntatar med jordbærsalat

Ingredienser:

750 g frisk tun
1 bdt. hakkede friske estragonblade
4 spsk. ristede sesamfrø

40 stk. friske jordbær
20 fine dildkviste
5 grønne asparges
2-5 hvide asparges (alt efter tykkelse)

Kogt flodkrebs

Krebs 10 personer:

Ca. 8-10 krebs pr. person
1 10 l gryde
8 l vand
2 dl groft salt
2 spsk. sukker
2 tsk. hele peberkorn
6 friske dildskærme
1 pilsnerøl

Stegt knurhanefilet med kompot af æbler, havtorn og cherrytomater hertil æble beurre blanc

Til 10 personer:

10 stk. knurhanefiletter
lidt olie
kikærtemel
salt og peber
 

Kompot af æbler, havtorn og tomater:
5 æbler i tern, gerne Belle de Boscop
200 g havtorn
20 stk. blomme-cherrytomater
2 ½ dl hjemmelavet æbleeddike
lille bt. frisk rosmarin
evt. lidt sukker (afhængig af sødmen af æblerne)

Æble beurre blanc:
4 fintskårede æbler gerne Ingrid Marie
2 stk. finthakkede skalotteløg
2 dl hjemmelavet æbleeddike
1 dl hvidvin
Olie
300 g smør


Hjemmelavet æbleeddike:
1 kg syrlige æbler, fri for kerner
1 kg rørsukker
1 l hvidvinseddike
3 stk. stjerneanis

 

Banansild

10 personer:

10 hele marinerede sildefileter skåret i bidder
1 dl mayonnaise
2 dl crème fraiche
2 mosede bananer
2 tsk. karry
2 tsk. paprika
salt og peber

 

Bærsild

10 personer:

10 hele kryddersildefileter skåret i bidder
150 g blandede frosne bær
100 g rørsukker + ½ dl ekstra
1½ dl lagereddike
3 stk. stjerneanis
1 kanelstang

 

Stegte sild med estragonsennep

10 personer

10 friske sildefileter uden ben
3 spsk. Dijonsennep
1 bdt. estragon
200 gr. rugmel
olie/ smør
salt og peber


Lage:

3 dl lagereddike
3 dl sukker
1 rødløg, skåret i halve både
10 peberkorn
3 laurbærblade

Tranebærsild

10 personer:

10 hele marinerede sildefileter
250 gram frosne tranebær eller friske
2 dl rørsukker
2 dl lagereddike
1 kanelstang
4 stk. stjerneanis

Varmrøget lakserillette med chilimayo, aspargescrudité og karse

Ingredienser til 10 personer:
1 kg varmrøget laks
3 dl græsk yoghurt 10 %
4 skalotteløg
1 bdt. purløg
skal fra 2 citroner
dijonsennep
salt og peber

2 stk. habanero chilier (små)
5 dl rapsolie
4 æggeblommer
2 spsk. eddike
1 tsk. sennep
salt og peber

5 grønne asparges
5 hvide asparges
brøndkarse eller andet karse

Stegte andehjerter med romanescosauce, gremolata og ærteskud

Ingredienser til 10 personer:

60-80 andehjerter
olie
salt og peber

10 spsk. friskhakket kruspersille
skal fra 1 citron
1 fed hvidløg

10 røde peberfrugter
1 rød chili
250 g mandler
100 g kapers
olie
æbleeddike
rørsukker
salat og peber

1 potte ærteskud

1 2

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking