Opskrifter

Vi sætter en ære i at skabe økologiske madoplevelser

Opskrifter fra Pharmakon

Pharmakon er kendt for sit gode køkken. Vi får rigtig mange roser for den lækre mad vores køkkenteam laver. Ofte bliver der spurgt til en opskrift, og derfor deler vi gerne ud af dem. Vi har lavet et helt bibliotek med skønne retter. Vi håber, at du får glæde af dem. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at henvende dig. Vi hjælper gerne. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked når der er nye opskrifter i bibliotek.

Klejner

Ca. 50 stk.

500 g mel
125 g smør
175 g sukker
skal af 1½ citron
3 æg
3 spsk. piskefløde

Olie til bagning

 

Fastelavnsboller med creme og flødeskum

Ca. 12 stk.

375 g mel
150 g smør
50 g gær
1,5 dl mælk
1 spsk sukker
½ spsk salt

 

Crème:
2 æggeblommer
1 tsk. god vaniljesukker
2 spsk rørsukker
3 strøgne tsk. Maizena 
2 dl sødmælk
0,5 dl fløde
4 dl letpisket fløde

Fastelavnsboller med rosiner, mandler og creme

Ca. 15 stk.

500 g mel
200 g smeltet smør
75 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
75 g rosiner
1 æg
2,5 dl mælk
100 g hakkede mandler
1 sammenpisket æg til pensling

 

Crème:
2 æggeblommer
1 tsk god vaniljesukker
2 spsk rørsukker
3 strøgne tsk. Maizena
2 dl sødmælk
0,5 dl fløde

Svenske fastelavnsboller (Semla)

Ca. 15 stk.


75 g smør
2 dl sødmælk
30 g gær
0,5 dl rørsukker
1 knivspids salt
1 tsk kardemomme
7 dl mel
1 æg
2 tsk bagepulver
1 pisket æg til pensling af bollerne
150 g marcipan
0,5 dl sødmælk bruges til marcipanmassen
4 dl pisket fløde
Flormelis

 

Schwartzwalder Kirschtærte

Schwartzwalder Kirschtærte til 10 personer.

Chokoladebunde
100 g mørk chokolade min 57% (smeltet)
85 g blødt smør
85 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggeblommer
1 spsk. mel
30 g rasp
Skal af 1 appelsin
4 æggehvider
Kirsch likør (stænkes på den bagte bund)

Rør smør, vaniljesukker og halvdelen af sukkeret til cremet konsistens. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør. Tilsæt chokoladen og rør til en ensartet masse.
Rør mel, rasp og appelsinskal i massen til en ensartet masse. Til sidst piskes æggehvider stive med resten af sukkeret og foldes i kagemassen.
Bages i springform eller i aflang form med bagepapir i bunden ved 170 grader i ca. 15-20 min. og afkøles helt.

Kransekagehjerte

ca. 25 stk.

Hindbærmarmelade – laves dagen før – eller du kan købe en god hindbærmarmelade
250 g frosne hindbær
150 g rørsukker
5 g citronsaft
5 g pektin
5 g pektin blandes med 50 g sukker.


Linsedej
250 g smør - skal være stuetemperatur
125 g flormelis
250 g mel
125 g mandelmel
1/2 æg
10 g vaniljestang


Kransekagemasse
500 g rå marcipanmasse
200 g rørsukker
100 g æggehvide

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking