Opskrifter

Vi sætter en ære i at skabe økologiske madoplevelser

Opskrifter fra Pharmakon

Vi har det økologiske spisemærke i bronze og kigger til stadighed efter nye økologiske produkter. Hos os får du blandt andet økologisk kaffe og en stor del af vores grønt og frugt er også økologiske.

Derudover er stort set alle mejeriprodukter, de fleste kolonialvarer, samt mel og kornprodukter til at bage vores hjemmebagte brød med er ligeledes økologiske.

 

Være opmærksom på at alle opskrifter er til 10 personer. Vi får inden for kort tid, skrevet det på de enkelte opskrifter og print.

Flødekarameller

Ca. 40 stk.

2,5 dl piskefløde
125 g sukker
35 g glukose
Skal af 1 citron
5 g flagesalt

Irish coffee ganachekugler

Ca. 50 stk.

2 dl sødmælk
½ dl piskefløde
0,75 dl whisky
1½ spsk. stærk kaffe
20 g glukose
600 g. flødechokolade
750 g. mørk chokolade

Klejner

Ca. 50 stk.

500 g mel
125 g smør
175 g sukker
skal af 1½ citron
3 æg
3 spsk. piskefløde

Olie til bagning

 

Juleflødeboller

10 stk.

Skum:

½ dl vand
260 g sukker
150 g glukose
125 g æggehvider
6 g honningkagekrydderi
200 g mørk chokolade

Marcipanbunde:

250 g marcipan
2 æg
100 g sukker

Fastelavnsboller med creme og flødeskum

Ca. 12 stk.

375 g mel
150 g smør
50 g gær
1,5 dl mælk
1 spsk sukker
½ spsk salt

 

Crème:
2 æggeblommer
1 tsk. god vaniljesukker
2 spsk rørsukker
3 strøgne tsk. Maizena 
2 dl sødmælk
0,5 dl fløde
4 dl letpisket fløde

Fastelavnsboller med rosiner, mandler og creme

Ca. 15 stk.

500 g mel
200 g smeltet smør
75 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
75 g rosiner
1 æg
2,5 dl mælk
100 g hakkede mandler
1 sammenpisket æg til pensling

 

Crème:
2 æggeblommer
1 tsk god vaniljesukker
2 spsk rørsukker
3 strøgne tsk. Maizena
2 dl sødmælk
0,5 dl fløde

Svenske fastelavnsboller (Semla)

Ca. 15 stk.


75 g smør
2 dl sødmælk
30 g gær
0,5 dl rørsukker
1 knivspids salt
1 tsk kardemomme
7 dl mel
1 æg
2 tsk bagepulver
1 pisket æg til pensling af bollerne
150 g marcipan
0,5 dl sødmælk bruges til marcipanmassen
4 dl pisket fløde
Flormelis

 

Rabarbertærte

10 personer:

Tærtebund:
250 gr mel
135 gr sukker
35 gr hakkede mandler
1 æg
200 gr smør

Mandelmasse:
175 gr hakkede mandler
125 gr smør
300 gr sukker
4 æg
1 dl piskefløde
75 gr mel

Rabarber:
400 gr skårede rabarbere

Crumble:
50 gr marcipan
25 gr brun farin
25 gr sukker
85 gr havregryn
65 gr smør

Rabarbertrifli

10 personer:

Rabarberkompot:
600 gr ordnede, skårede rabarbere
50 gr vand
150 gr sukker
1 stang vanilje

 

Crème:
5 dl kaffefløde
30 gr Maizenamel
50 gr sukker
2 æggeblommer
1 vaniljestang

Fløde:
2,5 dl letpisket fløde


Crumble:
50 gr hakkede hasselnødder
50 gr smør
50 gr mel
50 gr brun farin

Rabarbercheesecake

10 personer:

Bund:
150 gr Digestive kiks
60 gr smeltet smør
20 gr flormelis

Cheesecake:
60 gr flormelis
60 gr æggeblommer
200 gr neutral smøreost
1 citron
2 blade husblas
2,5 dl piskefløde

Rabarbergelé:
60 gr rabarber
60 gr jordbær
60 gr vand 
½ tsk. vanilje
70 gr sukker
3 blade husblas

 

 

Clafoutis

10 personer:

400 g kirsebær u/sten
2 små æg
75 g sukker
2½ dl crème fraiche 38 %
skal af 1 citron

Mørdej:
150 g hvedemel
2 spsk florsukker
100 g kold smør
2 æggeblommer
25 g finthakkede hasselnødder

Schwarzwalder Kirschtorte

1 kage til ca. 10 personer:

Bunde: 2 stk.

200 g mørk chokolade
170 g blødt smør
170 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 æggeblommer
2 spsk. mel
65 g rasp
revet skal af 1 appelsin
2 spsk. Grand Marnier
8 æggehvider

CRÈME:

¾ l piskefløde
1½ vaniljestang
75 g florsukker
5 bl. husblas
5 æggeblommer
150 g Amarena kirsebær i lage

Macarons med jordbærganache

30 stk.

100 g mandelmel
100 g flormelis
33 g æggehvide
rød farve

23 g vand
100 g sukker

33 g æggehvider

Jordbærganache:

2 dl fløde
25 g glukose
100 g jordbær
skal af 1 revet citron
1 tsk. vanilje
375 g hvid chokolade

Pistacieæg

10 påskeæg:

300 gr marcipan
40 gr pistacie
40 gr hakket pistacie til pynt

Kokosæg

10 stk.

250 gr marcipan
25 gr kokos
50 flormelis
10 gr glukose
25 gr kokos til pynt

Nougatæg og marcipanæg

10 stk.

200 gr marcipan
100 gr nougat

Skær nougaten i 10 stykker og tril dem. Sættes på køl. Rul marcipanen ud og del den i 10 stykker. Form marcipanen rundt om nougaten.

Marcipanæg

300 gr marcipan.
20 gr hakkede mandler til pynt.

Rul marcipanen til en pølse og del den i 10 stykker.

Rabarbertærte bagt med mandel og crumble

10 personer:

500g rensede rabarber skåret i stykker på ca. 2 cm.
1 tærteform på 26 cm. Ø

Mørdej:

100g mel
50g sukker
25g finthakkede mandler
1 lille æg
70g smør

Mandelmasse:

75g finthakkede mandler
50g sukker
1 æg
½ dl piskefløde
35g mel

Crumble:

50g marcipan
25g brun farin
25g sukker
50g havregryn
50g smør

Schwartzwalder Kirschtærte

Schwartzwalder Kirschtærte til 10 personer.

Chokoladebunde
100 g mørk chokolade min 57% (smeltet)
85 g blødt smør
85 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggeblommer
1 spsk. mel
30 g rasp
Skal af 1 appelsin
4 æggehvider
Kirsch likør (stænkes på den bagte bund)

Rør smør, vaniljesukker og halvdelen af sukkeret til cremet konsistens. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør. Tilsæt chokoladen og rør til en ensartet masse.
Rør mel, rasp og appelsinskal i massen til en ensartet masse. Til sidst piskes æggehvider stive med resten af sukkeret og foldes i kagemassen.
Bages i springform eller i aflang form med bagepapir i bunden ved 170 grader i ca. 15-20 min. og afkøles helt.

Kransekagehjerte

ca. 25 stk.

Hindbærmarmelade – laves dagen før – eller du kan købe en god hindbærmarmelade
250 g frosne hindbær
150 g rørsukker
5 g citronsaft
5 g pektin
5 g pektin blandes med 50 g sukker.


Linsedej
250 g smør - skal være stuetemperatur
125 g flormelis
250 g mel
125 g mandelmel
1/2 æg
10 g vaniljestang


Kransekagemasse
500 g rå marcipanmasse
200 g rørsukker
100 g æggehvide

Chokoladepåskeæg

Sådan laver du en skal af et større chokoladepåskeæg, som du kan fylde med godter eller bruge til pynt.

Sådan smelter du chokolade i mikroovnen
Chokolade skal have den korrekte temperatur for at give et blankt og godt knæk.
31 grader for mørk chokolade
30 grader for lys chokolade
28 grader for hvid chokolade

Du skal bruge:
En mikrobølgeovn
500 gr ægte chokolade af god kvalitet
En tynd plastikskål som er fødevaregodkendt.

 

Wienerdejskage med creme

ca. 25-30 stk.

Dagen før sættes mel, vand, sukker og æg på køl. Alt skal være iskoldt. Skal bruges til wienerdejen.
Kagecreme koges og nedkøles. Borgmestermassen køres sammen.

Borgmestermasse:
50 g marcipan
50 g smør
50 g sukker


Kagecreme:
1 stang vanilje
70 g sukker
40 g majsstivelse
130 g æggeblomme
5 dl sødmælk
3 dl piskefløde (bruges til flødecrème)


Wienerdej:
2 dl koldt vand
50 g koldt sukker
2 stk. kolde, friske æg (ikke pasteuriserede)
35 g gær
550 g koldt mel
15 g salt
50 g smør

Wienerfastelavnsboller med solbærsyltetøj

Ca. 15 stk.


20 g gær
100 g koldt vand
15 g sukker
3 g salt
1 æg
325 g mel
350 g smør
Solbærsyltetøj

Remonce

100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
1 tsk. kanel


Glasur

150 g flormelis
Kogende vand
Solbærsyltetøj

Grove fastelavnsboller

Ca. 15 stk.

1,5 dl sødmælk
100 g smør
25 g gær
50 g sukker
2 æg
100 g grahamsmel
250 g hvedemel
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. kardemomme
½ tsk. salt


Vaniljecreme

30 g sukker
3 æggeblommer
2 spsk. maizena
1 tsk. vaniljepulver
2,5 dl. sødmælk


Remonce

100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
1 tsk. kanel


Glasur

150 g flormelis
2 tsk. kakaopulver
Kogende vand

1 2

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking