Opskrifter

Vi sætter en ære i at skabe økologiske madoplevelser

Opskrifter fra Pharmakon

Pharmakon er kendt for sit gode køkken. Vi får rigtig mange roser for den lækre mad vores køkkenteam laver. Ofte bliver der spurgt til en opskrift, og derfor deler vi gerne ud af dem. Vi har lavet et helt bibliotek med skønne retter. Vi håber, at du får glæde af dem. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at henvende dig. Vi hjælper gerne. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked når der er nye opskrifter i bibliotek.

5 slags lækkert tilbehør til rullepølse

Mangosalsa:
1 moden mango
1 lille, finthakket rødløg
2 store tomater skåret i tern
1 hakket rød chili
1 spsk. hvid balsamico

Det hakkede rødløg overhældes med balsamico og trækker i 10 minutter. Derefter tilsættes resten af ingredienserne.

Squash pickles:
250 g squash
100 ml vand
30 ml lagereddike
2 tsk. gule sennepsfrø
1½ tsk. karry
75 g sukker
5 g mel
75 ml æbleeddike

Squash rives groft og koges op i vand og lagereddike. Hældes i en sigte, så væden render fra. Sennepsfrø, karry, sukker og squash blandes sammen. Mel og æbleeddike røres sammen og tilsættes. Massen koges igennem og smages til med salt og peber.

Asier med løg, peberrod, gule sennepsfrø og krondild:

1 asie – ca. 1 kg
1 l vand
100 g salt
500 ml hvid balsamicoeddike
500 ml lagereddike
1 kg rørsukker
1 bdt. dildskærme
3 spsk. gule sennepsfrø
½ tsk. sennepskorn
50 g frisk hel peberrod – skrælles og skæres i skiver

Dag 1:
Asierne skylles, skrælles, flækkes, og befris for kerner. Vand og salt koges op. Når lagen er kold, kommes asierne i og de saltes i to døgn overdækket i køleskabet.

Dag 3:
Asierne skæres i passende stykker, og kommes i en skoldet krukke. Resten af ingredienserne kommes i en gryde og koges op. Lagen hældes varm over asierne. Her kan man vælge at komme lidt atamon i. Det vil forlænge holdbarheden under brug. De syltede asier kan stå uåbnet på køl 1 års tid.

Syltede orientalske gulerødder med bukkehorn, brune sennepsfrø, chili og limeblade.
1 kg gulerødder
1 l vand
100 g salt
500 ml mørk balsamicoeddike
500 ml lagereddike
1 kg rørsukker
1 spsk. bukkehorn
3 spsk. brune sennepsfrø
½ tsk. sennepskorn
10 stk. limeblade

Dag 1:
Gulerødderne skylles og skrælles. Vand og salt koges op. Når lagen er kold, kommes gulerødderne i, og de saltes i to døgn overdækket i køleskabet.

Dag 3:
Gulerødderne skæres i passende stykker, og kommes i en skoldet krukke. Resten af ingredienserne kommes i en gryde og koges op. Lagen hældes varm over gulerødderne. Her kan man vælge at komme lidt atamon i. Det vil forlænge holdbarheden under brug. De syltede gulerødder kan stå uåbnet på køl 1 års tid.

Hvide og grønne asparges med nye kartofler, mojo rouge og syltede rødløg

Til 10 personer:

20 stk. hvide asparges
30 stk. grønne asparges
800 g nye små kartofler
2 stk. røde peberfrugter
½ rød chili uden kerner
1 fed hvidløg uden skal
Lidt spidskommen
1 dl god olivenolie
2 stk. rødløg ringe i meget tynde skiver
½ dl rørsukker
½ dl vand
½ dl æbleeddike
olivenolie
salt og peber
friske krydderurter

Hvide asparges med jordbærvinaigrette og imiteret jord

10 Personer:

20 stk store hvide asparges

Jordbærvinaigrette:

½ dl jordbæreddike
3 stk. æggeblommer
1 spsk honning
3 dl koldpresset rapsolie
1 knsp salt

Imiteret jord:

100 gr hasselnød
100 gr hvedemel
20 gr maltmel
40 gr sukker
5 gr salt
60 gr øl
25 gr smør

 

Hvedekernesalat

10 personer

300 g hvedekerner
300 g grillede artiskokker
75 g soltørrede tranebær
1 dl olivenolie
½ dl hvid balsamico
1 dl hakkede krydderurter efter valg
Salt og peber

Marineret hvidkålssalat

10 personer

1 stk. lille hvidkålshoved
4 stk. gulerødder
3 stk. rød peber
1 løg
1 dl æbleeddike
2 dl sød chilisauce
Salt og peber

Rød linsesalat

10 personer

300 g røde linser
3 stk. fennikel
1 bdt. purløg
1,5 dl olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Gulerodspuré

Antal personer: 10

5 store rengjorte gulerødder
200 g smør
2 spsk. ristede fennikelfrø
salt & peber

Mojo rouge

Antal personer: 10

2 rensede rød peber
3 fed hvidløg
1 skive lyst brød
Pharmakons hindbæreddike
Pharmakons citronolie
salt, peber og sukker
evt. 100 g ristede mandler

Grøn dip

Antal personer: 10

3 æggeblommer
1 bdt. purløg
2 dl. olie (neutral smag)
2-4 spsk. æbleeddike eller anden lys eddike, salt og peber.

Kartoffelpizza

Opskriften er til 2 stk. pizza:

Pizzadej:
1,5 dl koldt vand 
10 g gær
1 tsk. sukker
Ca. 200 g tipo 00 mel
Ca. 100 g speltmel
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
1 glas trøffelpasta (kan fx købes i Irma) ca. 100 g.

250 g Mascarpone
2 store bagekartofler med skræl
friskhakket rosmarin af 2 store kviste
flagesalt
olivenolie

Rødbede med gedeostpizza

Opskriften er til 2 stk. pizza.

Pizzadej:

1,5 dl koldt vand
10 g gær
1 tsk. sukker
Ca. 200 g tipo 00 mel
Ca. 100 g speltmel
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salt

1 portion pizzadej
200 g skrællede rødbeder
1 dl. mørk balsamico
2 spsk. akaciehonning
4 kviste frisk timian
salt og peber
300 g rødløgskompot
4 rødløg
2 æbler
1 dl æbleeddike
½ dl rørsukker
400 g gedeosterulle
100 g bresaola i tynde skiver
50 g saltmandler

Saltmandler :
100 g mandler
10 g salt
1 dl vand

Gulerods-pancettapizza


Opskriften er til 2 stk. pizza.

Pizzadej:
1,5 dl koldt vand
10 g gær
1 tsk. sukker
Ca. 200 g tipo 00 mel
Ca. 100 g speltmel
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
Alt blandes og røres i 15 min. Dejen deles i 2 og sættes på køl til dagen efter.

3 store gulerødder
frisk estragon ca. 5 kviste
1 spsk. smør
salt og peber
14 skiver tynd pancetta (ristes i ovnen eller på en pande til de er sprøde)
300 g høost
2 dl vand
200 g rosenkål (plukkes i blade og blancheres let)

Kimchisalat

40 g groft havsalt og ekstra salt til lagen
200 g gulerødder
200 g kinaradise
1½ kg kinakål
50 g Kimchipasta
100 g forårsløg eller porrer

Lær at fermentere

 

Hvad er fermentering?
Fermentering er kulminationen af tid, sted og kultur. Ordet ”fermentering” betyder ”at gære”, og det bliver brugt bredt til at beskrive et væld af praksisser og processer, der kulminerer i tusinde af forskellige fødevarer og smagsoplevelser.
Her fokuserer vi på fermentering af frugt og grønt med mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier sænker pH-værdien (og gør grøntsagerne sure), så sygdomsfremkaldende bakterier ikke kan vokse der.

Fettuccine med kraftig tomat, svampe og krydderurter

Ingredienser til 10 personer:

800 g frisk fettuccine

10 store tomater
1 kg hakkede tomater på dåse
50 g koncentreret tomatpuré
2 løg
100 g kapers
1 kg blandede friske svampe (fx bøgehatte, kantareller, kejserhatte, marksvampe)

frisk oregano
frisk kørvel
frisk estragon

karse

Rå rødbede tapenade

500 g skrællede rødbeder
2 økologiske citroner, både skal og saft
2 spsk. dijonsennep
2 avokadoer
Salt og peber

Relish af selleri

Ingredienser:

1 knoldselleri skrællet og skåret i små tern
3 pillede rødløg i tern
8 stængler blegselleri skåret i tynde stykker
1 rød chili i små tern
1 lille bundt mynte fint snittet


Lage:

0,75 l eddike
0,75 l rørsukker
3 stjerne anis
15 peberkorn
1 spsk. salt

Lidt maizena udrørt i kold vand

 

Bagte jordskokker med perlebyg, grønkål og æble

Til 10 personer:

2 kg jordskokker
2 dl koldpresset rapsolie
Salt og peber

300 g perlebyg
2 l piskefløde
500 g frisk grønkål
Salt og peber

250 g grønkål
Olie og salt

1 l god æblejuice
2 dl æbleeddike
2 dl rørsukker
4 kviste frisk timian

Bagt græskarpure

Til 6 personer:

1 græskar

olivenolie

2-5 fed hvidløg

lidt frisk timian

1 frisk chili (ikke for stærk)

 

Wraps med græskar

Til 6 personer:

1 lille græskar
6 wraps
1 tsk. spidskommen
0,5 dl olivenolie
salt og peber
250 g. mixed salat
12 bløde dadler, uden sten og skåret i skiver
100 g smuldret feta
1 granatæble, kun kernerne

Dressing:

0,5 dl. tahin
0,5 dl creme fraiche 18%
lidt tørrede chiliflager
lidt spidskommen
lidt knust hvidløg
salt og peber

1 2

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking