Græskarsuppe med sprødt rugbrød og creme fraiche

Ingredienser:

6 stk. skalotteløg
1 kg Hokkaido græskar
2 l grøntsagsfond

2 fed hvidløg
2-3 røde chilit
4 appelsiner
½ dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38%
Salt og peber
Olivenolie


Sprødt rugbrød

10 skiver rugbrød
Olivenolie
Groft flagesalt

Fremgangsmåde:

1
  • Pil og hak skalotteløgene groft.
  • Skær skrællen af græskaret og skær det i grove stykker. Pil hvidløgene og hak dem groft
    Flæk chilien, tag frøene ud og skær dem i grove stykker.
  • Riv skallen på appelsinerne og pres saften fra. Varm lidt olivenolie i en gryde. Kom skalotteløg, græskar, hvidløg, chili samt appelsinskal i gryden og lad det sautere i ca. 5 minutter. Hæld appelsinsaft og grøntsagsfond i. Lad det småkoge, til græskaret er mørt. Blend det derefter til en ensartet konsistens.
  • Hæld piskefløden i og kog suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  • Sprødt rugbrød

  • Skær skorpen af rugbrødsskiverne og skær resten i tern på ca. 2x2 cm.
  • Vend rugbrødsternene i olivenolie og sæt dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, til de bliver sprøde.
    Drys med groft flagesalt.
  • Anretning

  • Hæld suppen i dybe tallerkener. Læg en skefuld creme fraiche i suppen og drys med sprødt rugbrød. Pynt med lidt krydderurter.

Ingredients

Directions

1
  • Pil og hak skalotteløgene groft.
  • Skær skrællen af græskaret og skær det i grove stykker. Pil hvidløgene og hak dem groft
    Flæk chilien, tag frøene ud og skær dem i grove stykker.
  • Riv skallen på appelsinerne og pres saften fra. Varm lidt olivenolie i en gryde. Kom skalotteløg, græskar, hvidløg, chili samt appelsinskal i gryden og lad det sautere i ca. 5 minutter. Hæld appelsinsaft og grøntsagsfond i. Lad det småkoge, til græskaret er mørt. Blend det derefter til en ensartet konsistens.
  • Hæld piskefløden i og kog suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  • Sprødt rugbrød

  • Skær skorpen af rugbrødsskiverne og skær resten i tern på ca. 2x2 cm.
  • Vend rugbrødsternene i olivenolie og sæt dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, til de bliver sprøde.
    Drys med groft flagesalt.
  • Anretning

  • Hæld suppen i dybe tallerkener. Læg en skefuld creme fraiche i suppen og drys med sprødt rugbrød. Pynt med lidt krydderurter.
Græskarsuppe med sprødt rugbrød og creme fraiche

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking