Groft brød

Ingredienser:

Surdej (laves 3 dage før):
½ l kærnemælk
125 g ølandshvede
125 g hvedemel
1 g gær (svarende til en ært)

Dagen før:
1 l koldt vand
2 store spsk. salt
30 g gær
400 g ølandshvede
200 g fuldkorns-speltmel
200 g durummel
Ca. 900 g tipo00 (italiensk hvedemel, meget fint)
500 g udblødte rugkerner
100 g hørfrø
100 g mørk maltekstrakt
1 mørk øl 33 cl.
+ hele surdejen

Fremgangsmåde:

1

Surdej (laves 3 dage før):
Det hele piskes sammen til en ensartet masse. Tilsæt lidt koldt vand og dejen hensættes et lunt sted, godt dækket til.

Dagen før:
Rør dejen godt sammen til dejen er jævn og glat, lad den hvile i køleskabet til næste dag.

På dagen:
Ælt dejen godt igennem og form ca. 3 fine brød. Lad brødene hæve tildækket, med et viskestykke, til dobbelt størrelse. Bag brødene i en varm ovn ved 180 grader i ca. 35 min.

 

Ingredients

Directions

1

Surdej (laves 3 dage før):
Det hele piskes sammen til en ensartet masse. Tilsæt lidt koldt vand og dejen hensættes et lunt sted, godt dækket til.

Dagen før:
Rør dejen godt sammen til dejen er jævn og glat, lad den hvile i køleskabet til næste dag.

På dagen:
Ælt dejen godt igennem og form ca. 3 fine brød. Lad brødene hæve tildækket, med et viskestykke, til dobbelt størrelse. Bag brødene i en varm ovn ved 180 grader i ca. 35 min.

 

Groft brød

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking