Hvid chokolademousse med citroncreme og vaniljemarengs hertil karsesirup

Ingredienser:

10 personer:

Hvid chokolademousse:
300 g hvid chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
3 blad husblas
5 dl fløde
skal fra 2 appelsiner

Citroncrème:
½ dl citronsaft
3 hele pasteuriserede æg
45 g sukker
25 g smør
1 blad husblas

Karsesirup:
3 dl vand
½ dl hvid balsamico
200 g sukker
masser af karse

Marengs:
½ dl pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
¼ stang vanilje

Fremgangsmåde:

1

Hvid chokolademousse:
Chokoladen smeltes over vandbad afkøles lidt, pisk fløden dog ikke for stiv da moussen skal være luftig, rør appelsinskal samt æggeblommerne og æggehviden i chokoladen så vendes det smeltede husblas i massen og til sidst det letpiskede fløde i. 

Citroncrème:
Husblassen udblødes. Citronsaften, æg, sukker, smør sættes over i en gryde ved svag varme, der skal røres i massen under hele processen. Når varmen tager til, vil massen blive tykkere, til sidst tilsættes det udblødte husblas i massen. Kommes i en skål.

Karsesirup:
Alt bringes i kog, koges ind til det halve, sigtes og afkøles.

Marengs:
Hviderne piskes helt stive, tilsæt sukkeret og korn af vaniljen. Pisk til det er en helt hvid og sej masse.
Smøres ud på bagepapir i et tynd lag og bages i ovnen på 90 grader i ca. 3 timer.

Ingredients

Directions

1

Hvid chokolademousse:
Chokoladen smeltes over vandbad afkøles lidt, pisk fløden dog ikke for stiv da moussen skal være luftig, rør appelsinskal samt æggeblommerne og æggehviden i chokoladen så vendes det smeltede husblas i massen og til sidst det letpiskede fløde i. 

Citroncrème:
Husblassen udblødes. Citronsaften, æg, sukker, smør sættes over i en gryde ved svag varme, der skal røres i massen under hele processen. Når varmen tager til, vil massen blive tykkere, til sidst tilsættes det udblødte husblas i massen. Kommes i en skål.

Karsesirup:
Alt bringes i kog, koges ind til det halve, sigtes og afkøles.

Marengs:
Hviderne piskes helt stive, tilsæt sukkeret og korn af vaniljen. Pisk til det er en helt hvid og sej masse.
Smøres ud på bagepapir i et tynd lag og bages i ovnen på 90 grader i ca. 3 timer.

Hvid chokolademousse med citroncreme og vaniljemarengs hertil karsesirup

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking