Hvidløgsstegt lammefilet, rosmarinsauce med mørk chokolade og brændende selleri-kærlighed

Ingredienser:

Til 10 personer:

Lammefilet:
1,5 kg lammefilet
hvidløg, olie
salt og peber

Sauce:
1 l kalve-/lammefond
1 løg (hakket), 1 hvidløg, 10 stilke af rosmarin, rød balsamico
olie
Maizena
Rosmarin (finthakket)
100 g smør
mørk kraftig chokolade

Brændende kærlighed af selleri:
300 g skrællede knoldsellerier
200 g skrællede bagekartofler
½ l piskefløde
50 g smør
salt og peber
1 stort løg
200 g bacon (et helt stykke, ikke skiver)

 

Fremgangsmåde:

1

Fremgangsmåde af lammefilet:
Fileterne befries for fedt og sener, brunes af ved MEGET kraftig varme og overhældes med hvidløgsolie, marineres i et par timer. Krydres med salt og peber og steges færdig i ovnen ved 250 grader i ca. 5 – 7 min, trækker herefter ca. 10 min. inden anretning.

Fremgangsmåde på sauce:
Sautér løg, hvidløg og rosmarin-stilke af i olie, tilsæt balsamico og kog helt ind, tilsæt fonden, kog ind til der er god smag, jævn lidt af med Maizena, monter med smør til god smag og konsistens, smag til med finthakket rosmarin.
Inden servering smages til med chokolade (man skal bare kunne ane chokoladesmagen), beregn gerne ½ dl sauce pr. person.

Fremgangsmåde af Brændende kærlighed af selleri:
De skrællede sellerier/kartofler skæres i store klodser og koges møre i lidt vand og piskefløde, de skal være dækket halvt med væde. Når de er møre hældes væden fra og sellerierne/kartoflerne blendes med en stavblender til en fin mos, røres med smørret og smages til med salt og peber. Løget skrælles og hakkes, steges sprødt i lidt olie og krydres. Baconen skæres i fine tern og steges ligeledes sprødt.

Anretning:
Kærligheden anrettes i en skål med mos i bunden og der drysses med sprødt løg og bacon. Lammet skæres i skiver og anrettes evt. på en varm skifferplade og pyntes med en masse hele friske krydderurter. Saucen serveres i saucekande. Server evt. en salat lavet på hjerteblade vendt i dressing lavet på let pisket fløde tilsmagt flormelis og citronskal.

 

Ingredients

Directions

1

Fremgangsmåde af lammefilet:
Fileterne befries for fedt og sener, brunes af ved MEGET kraftig varme og overhældes med hvidløgsolie, marineres i et par timer. Krydres med salt og peber og steges færdig i ovnen ved 250 grader i ca. 5 – 7 min, trækker herefter ca. 10 min. inden anretning.

Fremgangsmåde på sauce:
Sautér løg, hvidløg og rosmarin-stilke af i olie, tilsæt balsamico og kog helt ind, tilsæt fonden, kog ind til der er god smag, jævn lidt af med Maizena, monter med smør til god smag og konsistens, smag til med finthakket rosmarin.
Inden servering smages til med chokolade (man skal bare kunne ane chokoladesmagen), beregn gerne ½ dl sauce pr. person.

Fremgangsmåde af Brændende kærlighed af selleri:
De skrællede sellerier/kartofler skæres i store klodser og koges møre i lidt vand og piskefløde, de skal være dækket halvt med væde. Når de er møre hældes væden fra og sellerierne/kartoflerne blendes med en stavblender til en fin mos, røres med smørret og smages til med salt og peber. Løget skrælles og hakkes, steges sprødt i lidt olie og krydres. Baconen skæres i fine tern og steges ligeledes sprødt.

Anretning:
Kærligheden anrettes i en skål med mos i bunden og der drysses med sprødt løg og bacon. Lammet skæres i skiver og anrettes evt. på en varm skifferplade og pyntes med en masse hele friske krydderurter. Saucen serveres i saucekande. Server evt. en salat lavet på hjerteblade vendt i dressing lavet på let pisket fløde tilsmagt flormelis og citronskal.

 

Hvidløgsstegt lammefilet, rosmarinsauce med mørk chokolade og brændende selleri-kærlighed

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking