Lammeskank braiseret i mørk øl serveret med græskarhumus, ristede svampe og brombær

Ingredienser:

10 personer:

10 store flotte lammeskank
olie, salt og peber
250 g smør
1 kg græskarpulp fra din suppe
½ kg kikærter (sættes i blød i vand dagen før)
½-1 l olivenolie
5-8 fed hvidløg (alt efter størrelse)
cayennepeber
½ kg kejserhatte
½ kg marksvampe
½ kg østershatte
½ kg bøgehatte
30 friske brombær, friskhakket dild

Braiseringsfond
2 l fond
1 l mørk øl med kraftig smag
10 g chipotel
4 hele hvidløg
1-2 spsk tørret korianderfrø
1-2 spsk tørret fennikelfrø
2 kviste friske laurbærblade

Fond, øl, hvidløg og krydderier koges sammen.

Fremgangsmåde:

1

Lammeskankerne brunes af ved kraftig varme. Overhældes med varm braiseringsfond og braiseres i ovn ved 160 gr. under låg i 3-4 timer (vigtigt at det er helt mørt).
Tag skankerne op og sigt fonden, som der laves sauce af, smag til, kog evt. ind til lidt kraftigere smag, jævn med lidt Maizena (ikke tyk), og herefter koges saucen ind med smørret. Skankerne lægges i saucen og glaseres ved svag varme, gerne 1 time før servering.

Kog de iblødsatte kikærter møre i saltet vand. Bland græskarpulpen fra din suppe sammen med de møre kikærter, hvidløg og tilsæt olien lidt ad gangen til passende konsistens. Smag til med salt, peber og cayennepeber (pas på det er stærkt). Vigtigt at humusen ikke bliver for bastant, den skal være blød og cremet. Varmes forsigtigt op ved servering

Svampene skylles og ordnes, plukkes og skæres i passende stykker og ristes af ved kraftig varme. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Ved anretning vendes svampene i humusen, som anrettes på tallerkener. Skanken placeres midt på humusen og der pyntes med den hakkede dild og de friske brombær. Server lidt sauce a part.

God fornøjelse og vanvittig god appetit

Ingredients

Directions

1

Lammeskankerne brunes af ved kraftig varme. Overhældes med varm braiseringsfond og braiseres i ovn ved 160 gr. under låg i 3-4 timer (vigtigt at det er helt mørt).
Tag skankerne op og sigt fonden, som der laves sauce af, smag til, kog evt. ind til lidt kraftigere smag, jævn med lidt Maizena (ikke tyk), og herefter koges saucen ind med smørret. Skankerne lægges i saucen og glaseres ved svag varme, gerne 1 time før servering.

Kog de iblødsatte kikærter møre i saltet vand. Bland græskarpulpen fra din suppe sammen med de møre kikærter, hvidløg og tilsæt olien lidt ad gangen til passende konsistens. Smag til med salt, peber og cayennepeber (pas på det er stærkt). Vigtigt at humusen ikke bliver for bastant, den skal være blød og cremet. Varmes forsigtigt op ved servering

Svampene skylles og ordnes, plukkes og skæres i passende stykker og ristes af ved kraftig varme. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Ved anretning vendes svampene i humusen, som anrettes på tallerkener. Skanken placeres midt på humusen og der pyntes med den hakkede dild og de friske brombær. Server lidt sauce a part.

God fornøjelse og vanvittig god appetit

Lammeskank braiseret i mørk øl serveret med græskarhumus, ristede svampe og brombær

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking