Muslingeburger med ærtepure og syltede rødløg i brioche

Ingredienser:

10 personer

2 kg vaskede blåmuslinger med skal
3 skalotteløg
10 æggeblommer
3 spsk. dijonsennep
Urterne fra blåmuslinge panna cotta og røgede muslinger
Hakkede friske krydderurter efter behov
2 dl hvidvin

Damp muslingerne i hvidvinen, til de åbner sig. Sigt væsken fra, og pil muslingerne ud af skallerne.

OBS muslinger, som stadig er lukkede, skal kasseres!

Hak skalotteløg fint sammen med krydderurter og urterne
Hak muslingerne til en 'grov fars'
Vend muslinger og urter sammen med æggeblommer og dijonsennep. Smag til med salt og peber. Form bøfferne og læg dem på bagepapir. Bag dem i ovnen ca. 6 min. ved 160 grader til bøfferne hænger sammen.

 

Fremgangsmåde:

1

Ærtepure:
400 g frosne ærter
100 g mandler
2 fed hvidløg
2-3 dl neutralolie
Salt og peber

Blend det hele sammen til en fast puré.

Syltede rødløg
3 stk. rødløg
2 dl hvid balsamico eddike
2 dl sukker
3 stk. laurbær blade
2 spsk. peberkorn

Balsamicoen koges med sukker, laurbærbladene og peberkorn i et par minutter Hældes varm over de fint snittet rødløg. Skal trække i 4-5 timer.

Brioche burgerboller:
10 stk.

2 dl mælk
15 g gær
1 æg
85 g smør i tern
375 g hvedemel
1 spsk. sukker
Lidt kardemomme
Lidt salt

Lun mælk røres med gæren. Tilsæt halvdelen af melet, æg, smørret, sukker, kardemomme og salt. Røres godt sammen, til dejen er glat. Til sidst røres resten af melet i. Dejen hæver ca. 2 timer. Herefter formes der 10 burgerboller. De efterhæver ca. ½ time og bages ved 175 grader i 16-18 min.

Ved anretning flækkes bollerne og smøres med ærtepuré. Læg muslingebøffen på, top med syltede rødløg og lidt salat.

Ingredients

Directions

1

Ærtepure:
400 g frosne ærter
100 g mandler
2 fed hvidløg
2-3 dl neutralolie
Salt og peber

Blend det hele sammen til en fast puré.

Syltede rødløg
3 stk. rødløg
2 dl hvid balsamico eddike
2 dl sukker
3 stk. laurbær blade
2 spsk. peberkorn

Balsamicoen koges med sukker, laurbærbladene og peberkorn i et par minutter Hældes varm over de fint snittet rødløg. Skal trække i 4-5 timer.

Brioche burgerboller:
10 stk.

2 dl mælk
15 g gær
1 æg
85 g smør i tern
375 g hvedemel
1 spsk. sukker
Lidt kardemomme
Lidt salt

Lun mælk røres med gæren. Tilsæt halvdelen af melet, æg, smørret, sukker, kardemomme og salt. Røres godt sammen, til dejen er glat. Til sidst røres resten af melet i. Dejen hæver ca. 2 timer. Herefter formes der 10 burgerboller. De efterhæver ca. ½ time og bages ved 175 grader i 16-18 min.

Ved anretning flækkes bollerne og smøres med ærtepuré. Læg muslingebøffen på, top med syltede rødløg og lidt salat.

Muslingeburger med ærtepure og syltede rødløg i brioche

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking