Schwartzwalder Kirschtærte

Ingredienser:

Schwartzwalder Kirschtærte til 10 personer.

Chokoladebunde
100 g mørk chokolade min 57% (smeltet)
85 g blødt smør
85 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggeblommer
1 spsk. mel
30 g rasp
Skal af 1 appelsin
4 æggehvider
Kirsch likør (stænkes på den bagte bund)

Rør smør, vaniljesukker og halvdelen af sukkeret til cremet konsistens. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør. Tilsæt chokoladen og rør til en ensartet masse.
Rør mel, rasp og appelsinskal i massen til en ensartet masse. Til sidst piskes æggehvider stive med resten af sukkeret og foldes i kagemassen.
Bages i springform eller i aflang form med bagepapir i bunden ved 170 grader i ca. 15-20 min. og afkøles helt.

Fremgangsmåde:

1

 

Kirsebær sylt
200 g kirsebær uden sten
100 syltesukker

Det hele koges sammen i 5 min og afkøles helt. Herefter fordeles kirsebærrene på bunden.

Vaniljecreme
50 g past. æggeblommer
50 g florsukker
1 marv fra en vaniljestang
1 dl sødmælk
4 bl. udblødt husblas
4 dl let pisket fløde
1 plade mørk chokolade mindst 60% (stuetemperatur)

Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje til hvidt skum. Smelt husblas i gryde med mælken og rør det hurtigt i æggemassen. Fold til sidst den let piskede fløde forsigtigt i massen, hæld cremen i springformen eller den aflange form og sæt den i fryseren.
Befri formen fra kagen i frossen tilstand. Høvl spåner af chokoladen og pynt kagen, når kagen er helt optøet og tempereret.

Ingredients

Directions

1

 

Kirsebær sylt
200 g kirsebær uden sten
100 syltesukker

Det hele koges sammen i 5 min og afkøles helt. Herefter fordeles kirsebærrene på bunden.

Vaniljecreme
50 g past. æggeblommer
50 g florsukker
1 marv fra en vaniljestang
1 dl sødmælk
4 bl. udblødt husblas
4 dl let pisket fløde
1 plade mørk chokolade mindst 60% (stuetemperatur)

Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje til hvidt skum. Smelt husblas i gryde med mælken og rør det hurtigt i æggemassen. Fold til sidst den let piskede fløde forsigtigt i massen, hæld cremen i springformen eller den aflange form og sæt den i fryseren.
Befri formen fra kagen i frossen tilstand. Høvl spåner af chokoladen og pynt kagen, når kagen er helt optøet og tempereret.

Schwartzwalder Kirschtærte

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking