Stegt havtaskefilet anrettet på hjerteblade vendt i krydderurte beurre blanc hertil syltede skorzonerrødder.

Ingredienser:

10 personer:

1,5 kg havtaskefilet
100 g majsmel
lidt olie
salt og peber
5 stk. hjerteblade
1 l fiskefond
200 g smør
ca. 100 g blandede krydderurter

Syltede skorzonerrødder: 
1 kg skorzonerrødder
3 dl hvid balsamico
3 dl æbleeddike
3 dl vand
400 g rørsukker
5 stk. stjerneanis

Fremgangsmåde:

1

Skær havtaskefilet i 10 lige store stykker og krydr dem med salt og peber. Vend dem i majsmel og steg dem 2-3 min på hver side på en pande. Fiskefonden koges ind til det halve, kommes i en blender sammen med de friske krydderurter og smørret. Blendes i 2 min. Skyld hjertebladene og skær dem i grove stykker. Vend dem sammen med den blendede fiskefond.

Syltede skorzonerrødder: 
Skræl skorzonerrødderne og kog dem ca. 5 minutter. Herefter tage de op af kogevandet. Kog en lage af hvid balsamico, æbleeddike, vand, rørsukker og stjerneanis. Hæld lagen kogende over skorzonerrødderne og afkøl dem. De kan bruges dagen efter, de er lavet, eller du kan gemme dem i køleskabet til senere brug. Du kan også sylte andre ting på samme måde fx asparges, sommerløg, gulerødder og beder.

Ingredients

Directions

1

Skær havtaskefilet i 10 lige store stykker og krydr dem med salt og peber. Vend dem i majsmel og steg dem 2-3 min på hver side på en pande. Fiskefonden koges ind til det halve, kommes i en blender sammen med de friske krydderurter og smørret. Blendes i 2 min. Skyld hjertebladene og skær dem i grove stykker. Vend dem sammen med den blendede fiskefond.

Syltede skorzonerrødder: 
Skræl skorzonerrødderne og kog dem ca. 5 minutter. Herefter tage de op af kogevandet. Kog en lage af hvid balsamico, æbleeddike, vand, rørsukker og stjerneanis. Hæld lagen kogende over skorzonerrødderne og afkøl dem. De kan bruges dagen efter, de er lavet, eller du kan gemme dem i køleskabet til senere brug. Du kan også sylte andre ting på samme måde fx asparges, sommerløg, gulerødder og beder.

Stegt havtaskefilet anrettet på hjerteblade vendt i krydderurte beurre blanc hertil syltede skorzonerrødder.

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking