Stegt søtunge med lun jordbærkompot, grønne asparges, nye kartofler og brunet smørfløde

Ingredienser:

10 personer:

Stegt søtunge:
5 stk søtunge i dobbelt filet – få evt. fiskehandleren til at hjælpe
lidt Ø-landshvede
5 dl klaret smør
salt og peber
10 søtunge dobbeltfileterne vendes i Ø-landshvede med salt og peber.
Brunes af på panden i klaret smør.
(Vi bruger klaret smør, da det kan tåle højre varme end smør med valle i).

Jordbærkompot:
2 stk skalotteløg
3 bk jordbær
1 spsk rørsukker
½ dl cognac
1 spsk. Maizenamel

Brunet smørfløde: 
250 gr smør
1 stk økologisk citron – saft og skal
1 l piskefløde

3 bundter grønne asparges

2 kg nye kartofler

 

Fremgangsmåde:

1

Stegt søtunge:
Brunes af på panden i klaret smør.
(Vi bruger klaret smør, da det kan tåle højre varme end smør med valle i).

Jordbærkompot:
Jordbærrene skylles og skæres i kvarte. Skalotteløgene pilles og hakkes fint. De vendes med sukkeret, og kommes i en bradepande med bagepapir. Stænkes med cognac og bages ved 125 grader i 5 – 10 minutter, så bærrene stadig har en fast konsistens. Lagen sigtes fra i en gryde og jævnes ganske lidt med Maizena. Lage og bær vendes sammen og smages til med salt og peber.

Brunet smørfløde:
Smørret brunes forsigtigt i en gryde, når den er gylden tilsættes skal og saft fra citronen. Fløden tilsættes og koges let ind.

3 bundter grønne asparges
Aspargesene nippes og dampes lige inden servering, i rigeligt saltet vand, i 2 minutter.

2 kg nye kartofler
Kartoflerne skylles og kvartes. De koges i rigeligt saltet vand til de er møre.

Anretning:
Anretningen er lidt et temperamentspørgsmål, nogle ville gøre det på tallerken - andre i skåle og fade. Brug billedet til inspiration.

Ingredients

Directions

1

Stegt søtunge:
Brunes af på panden i klaret smør.
(Vi bruger klaret smør, da det kan tåle højre varme end smør med valle i).

Jordbærkompot:
Jordbærrene skylles og skæres i kvarte. Skalotteløgene pilles og hakkes fint. De vendes med sukkeret, og kommes i en bradepande med bagepapir. Stænkes med cognac og bages ved 125 grader i 5 – 10 minutter, så bærrene stadig har en fast konsistens. Lagen sigtes fra i en gryde og jævnes ganske lidt med Maizena. Lage og bær vendes sammen og smages til med salt og peber.

Brunet smørfløde:
Smørret brunes forsigtigt i en gryde, når den er gylden tilsættes skal og saft fra citronen. Fløden tilsættes og koges let ind.

3 bundter grønne asparges
Aspargesene nippes og dampes lige inden servering, i rigeligt saltet vand, i 2 minutter.

2 kg nye kartofler
Kartoflerne skylles og kvartes. De koges i rigeligt saltet vand til de er møre.

Anretning:
Anretningen er lidt et temperamentspørgsmål, nogle ville gøre det på tallerken - andre i skåle og fade. Brug billedet til inspiration.

Stegt søtunge med lun jordbærkompot, grønne asparges, nye kartofler og brunet smørfløde

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking