Jordskokkesuppe m. estragon, mandler og Skagen skinke

Ingredienser:

Til 10 personer:

1,2 kg jordskokker
300 g løg
5 fed hvidløg
1 ½ l hønsebouillon
1 l piskefløde

1 bundt estragon
2 dl rapsolie

150 g Skagen skinke
20 mandler uden hinde

Olie til sautering
Salt og peber

Fremgangsmåde:

1

Fremgangsmåde:

Jordskokkerne skrælles og skæres groft, løg og hvidløg pilles og hakkes groft. Alle 3 ingredienser sauteres i en gryde med lidt olie. Hønsebouillonen tilsættes, og det hele koges mørt. Når det er mørt, blendes det rigtig godt med piskefløden og sigtes evt. gennem en fintrådet sigte. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med salt og peber.

Pluk estragonen og kør den på blender med olie. Olien køres varm (ca. 60-70 gr). Olien bliver varm, når den får lov til at køre længe på blenderen og giver den grønne farve fra estragonen. Derefter sigtes den og sættes til side til anretningen.

Skagen skinken skæres i fine tern. Mandlerne brunes i ovnen ved 180 gr ca. 12 min (de skal være lysebrune) og hakkes groft. Begge dele sættes til side til anretningen.

Anretning:

Tag en dyb tallerken, placer skinke, mandler og grøn olie midt på tallerkenen. Hæld den kogende suppe i en kande og server. Suppen hældes i tallerkenen ved bordet, så duften af suppen opleves endnu mere intens og dejlig.

Server evt. lidt friskbagt brød til suppen.

Ingredients

Directions

1

Fremgangsmåde:

Jordskokkerne skrælles og skæres groft, løg og hvidløg pilles og hakkes groft. Alle 3 ingredienser sauteres i en gryde med lidt olie. Hønsebouillonen tilsættes, og det hele koges mørt. Når det er mørt, blendes det rigtig godt med piskefløden og sigtes evt. gennem en fintrådet sigte. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med salt og peber.

Pluk estragonen og kør den på blender med olie. Olien køres varm (ca. 60-70 gr). Olien bliver varm, når den får lov til at køre længe på blenderen og giver den grønne farve fra estragonen. Derefter sigtes den og sættes til side til anretningen.

Skagen skinken skæres i fine tern. Mandlerne brunes i ovnen ved 180 gr ca. 12 min (de skal være lysebrune) og hakkes groft. Begge dele sættes til side til anretningen.

Anretning:

Tag en dyb tallerken, placer skinke, mandler og grøn olie midt på tallerkenen. Hæld den kogende suppe i en kande og server. Suppen hældes i tallerkenen ved bordet, så duften af suppen opleves endnu mere intens og dejlig.

Server evt. lidt friskbagt brød til suppen.

Jordskokkesuppe m. estragon, mandler og Skagen skinke

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking