Sprød øllebrød med æblemos og mascarponecrème

Ingredienser:

Til 10 personer:

Øllebrød:

250 g mørkt rugbrød uden kerner og skorpe
100 g alm. pilsner
175 g vand
40 g mørk sirup
80 g smeltet smør
50 g porter
flagesalt

Æblemos:

1 tsk. revet økologisk citronskal
2 knsp. kardemomme
1,5 dl vand
6 store syrlige æbler (skrællede og skåret i grove tern)
150 g rørsukker
korn af en vaniljestang

Mascarponecrème:

250 g Mascarpone
50 g cremefraiche 38%
2 past.æggehvider (stiftpiskede)
2 past.æggeblommer
100 g sukker
2 bl. husblas (udblødt i koldt vand i 10 min)
korn af en vaniljestang

Fremgangsmåde:

1

Øllebrød:
Rugbrød, pilsner, vand koges forsigtigt sammen til øllebrød. Tilsæt sirup, porter og smeltet smør og rør sammen til en ensartet masse.

Smøres ud på en silikonebagemåtte, formes som 10 små sejl, meget tyndt. Bages ved 170 grader i ca. 10-12 min. De må gerne være rimelige mørkebrune. Afkøles og opbevares i lufttæt beholder.

Æblemos:
Kom æblerne i en gryde sammen med rørsukker, vanilje, kardemomme og vand. Kog til æblerne er møre og lidt udkogte. Tilsæt citronskal og kompotten er færdig – afkøl helt.

Mascarponecrème:
Pisk æggeblommerne skummende med sukker og vanilje. Rør Mascarpone med cremefraiche til en glat og ensartet masse. Tilsæt æggemassen og pisk forsigtigt til en cremet konsistens. Udblød husblassen og tilsæt hurtigt en lille smule af massen og vend det i resten til en ensartet masse. Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i og cremen stilles på køl til servering.

 

Ingredients

Directions

1

Øllebrød:
Rugbrød, pilsner, vand koges forsigtigt sammen til øllebrød. Tilsæt sirup, porter og smeltet smør og rør sammen til en ensartet masse.

Smøres ud på en silikonebagemåtte, formes som 10 små sejl, meget tyndt. Bages ved 170 grader i ca. 10-12 min. De må gerne være rimelige mørkebrune. Afkøles og opbevares i lufttæt beholder.

Æblemos:
Kom æblerne i en gryde sammen med rørsukker, vanilje, kardemomme og vand. Kog til æblerne er møre og lidt udkogte. Tilsæt citronskal og kompotten er færdig – afkøl helt.

Mascarponecrème:
Pisk æggeblommerne skummende med sukker og vanilje. Rør Mascarpone med cremefraiche til en glat og ensartet masse. Tilsæt æggemassen og pisk forsigtigt til en cremet konsistens. Udblød husblassen og tilsæt hurtigt en lille smule af massen og vend det i resten til en ensartet masse. Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i og cremen stilles på køl til servering.

 

Sprød øllebrød med æblemos og mascarponecrème

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking