Ingredients
Directions
April måneds nyhedsbrev er med desserter som vores ældste elev Emil står for.
Emil har lige haft 3 måneder sammen med vores to konditorer, for at lære mere om dessertarbejde og teknikker i dette, inden Emil skal på næste skoleophold.
Emil har valgt at lave 3 klassiske desserter som er Rabarbertærte, Crème Brûlée og Tiramisu.
God fornøjelse i køkkenet.
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom piskefløden i en gryde sammen med korn og marv fra vaniljestangen. Varm dette op til kogepunktet.
Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen med et piskeris. Hæld den varme fløde i æggemassen lidt efter lidt imens du pisker massen sammen.
Fordel massen i portionsformene. De skal være ¾ fyldt op. Bages i 1 time og 15 minutter i en forvarmet ovn ved 100 grader, eller til massen har sat sig og stivnet.
Afkøl portionsskålene lidt og sæt dem i køleskabet. Gerne til dagen efter.
Tag portionsformene ud af køleskabet mindst 1 time før du skal servere dem. De skal have stuetemperatur. Drys rørsukker over cremen og brænd dem med en gasbrænder.