Rabarbertærte bagt med mandel og crumble

Ingredienser:

10 personer:

500g rensede rabarber skåret i stykker på ca. 2 cm.
1 tærteform på 26 cm. Ø

Mørdej:

100g mel
50g sukker
25g finthakkede mandler
1 lille æg
70g smør

Mandelmasse:

75g finthakkede mandler
50g sukker
1 æg
½ dl piskefløde
35g mel

Crumble:

50g marcipan
25g brun farin
25g sukker
50g havregryn
50g smør

Fremgangsmåde:

1

April måneds nyhedsbrev er med desserter som vores ældste elev Emil står for. Emil har lige haft 3 måneder sammen med vores to konditorer, for at lære mere om dessertarbejde og teknikker i dette, inden Emil skal på næste skoleophold. Emil har valgt at lave 3 klassiske desserter som er Rabarbertærte, Crème Brûlée og Tiramisu.
God fornøjelse i køkkenet

Mørdej:
Bland alle ingredienserne sammen til en fast dej og læg dejen i køleskabet i mindst en time.

Mandelmasse:
Del ægget i blomme og hvide. Rør mandler, sukker og æggeblomme sammen. Rør fløde og mel i massen. Pisk æggehviden stiv og vend den i massen.

Crumble:
Bland alle ingredienserne sammen.

Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud, så den passer til tærteformen. Smør tærteformen med blødt smør og beklæd formen med mørdejen. Smør mandelmassen ud ovenpå mørdejen. Fordel rabarber på mandelmassen og drys crumble over. Bages i forvarmet ovn 170 grader i ca. 35 min. eller til den er gylden.

Ingredients

Directions

1

April måneds nyhedsbrev er med desserter som vores ældste elev Emil står for. Emil har lige haft 3 måneder sammen med vores to konditorer, for at lære mere om dessertarbejde og teknikker i dette, inden Emil skal på næste skoleophold. Emil har valgt at lave 3 klassiske desserter som er Rabarbertærte, Crème Brûlée og Tiramisu.
God fornøjelse i køkkenet

Mørdej:
Bland alle ingredienserne sammen til en fast dej og læg dejen i køleskabet i mindst en time.

Mandelmasse:
Del ægget i blomme og hvide. Rør mandler, sukker og æggeblomme sammen. Rør fløde og mel i massen. Pisk æggehviden stiv og vend den i massen.

Crumble:
Bland alle ingredienserne sammen.

Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud, så den passer til tærteformen. Smør tærteformen med blødt smør og beklæd formen med mørdejen. Smør mandelmassen ud ovenpå mørdejen. Fordel rabarber på mandelmassen og drys crumble over. Bages i forvarmet ovn 170 grader i ca. 35 min. eller til den er gylden.

Rabarbertærte bagt med mandel og crumble

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking