Ingredients
Directions
Rabarberkompot:
Kom rabarber, vand og vaniljestang i en gryde ved svag/middel varme. Kog dem møre og kom til sidst sukkerret i. Kog det op igen og tag kompotten af varmen. Sæt på køl.
Crème:
Kom 4 dl af fløden i en gryde.
Resten af fløden, Maizena og sukker røres sammen i en skål. Tilsæt æggeblommer og vaniljestangen.
Kom en lille smule af den kogende fløde op i blandingen, mens der røres. Sæt gryden over blusset igen og kog op. Hæld blandingen ned i gryden under konstant omrøring. Når det koger igen, fjernes gryden og crèmen hældes over i en skål og sættes på køl.
Crumble:
Alt æltes sammen til en homogen masse. Sættes på frost. Rives på rivejern og bages ved 160 gr i 10 min.
Sæt 10 glas frem eller en stor skål.
Tag vaniljestængerne op (fra kompotten) og tør dem 1 time i ovnen på 100 gr. Skær dem tyndt og brug dem som pynt.
Halvdelen af crèmen fordeles i glassene eller i skålen. Derefter halvdelen af kompotten. Til sidst det sidste af crèmen og dernæst resten af kompotten.
Kom den letpiskede fløde på toppen og til sidste crumble.