Rabarbertrifli

Ingredienser:

10 personer:

Rabarberkompot:
600 gr ordnede, skårede rabarbere
50 gr vand
150 gr sukker
1 stang vanilje

 

Crème:
5 dl kaffefløde
30 gr Maizenamel
50 gr sukker
2 æggeblommer
1 vaniljestang

Fløde:
2,5 dl letpisket fløde

Crumble:
50 gr hakkede hasselnødder
50 gr smør
50 gr mel
50 gr brun farin

Fremgangsmåde:

1

Rabarberkompot:
Kom rabarber, vand og vaniljestang i en gryde ved svag/middel varme. Kog dem møre og kom til sidst sukkerret i. Kog det op igen og tag kompotten af varmen. Sæt på køl.

Crème:
Kom 4 dl af fløden i en gryde.

Resten af fløden, Maizena og sukker røres sammen i en skål. Tilsæt æggeblommer og vaniljestangen.

Kom en lille smule af den kogende fløde op i blandingen, mens der røres. Sæt gryden over blusset igen og kog op. Hæld blandingen ned i gryden under konstant omrøring. Når det koger igen, fjernes gryden og crèmen hældes over i en skål og sættes på køl.

 

Crumble:
Alt æltes sammen til en homogen masse. Sættes på frost. Rives på rivejern og bages ved 160 gr i 10 min.

Sæt 10 glas frem eller en stor skål.

Tag vaniljestængerne op (fra kompotten) og tør dem 1 time i ovnen på 100 gr. Skær dem tyndt og brug dem som pynt.
Halvdelen af crèmen fordeles i glassene eller i skålen. Derefter halvdelen af kompotten. Til sidst det sidste af crèmen og dernæst resten af kompotten.
Kom den letpiskede fløde på toppen og til sidste crumble.

Ingredients

Directions

1

Rabarberkompot:
Kom rabarber, vand og vaniljestang i en gryde ved svag/middel varme. Kog dem møre og kom til sidst sukkerret i. Kog det op igen og tag kompotten af varmen. Sæt på køl.

Crème:
Kom 4 dl af fløden i en gryde.

Resten af fløden, Maizena og sukker røres sammen i en skål. Tilsæt æggeblommer og vaniljestangen.

Kom en lille smule af den kogende fløde op i blandingen, mens der røres. Sæt gryden over blusset igen og kog op. Hæld blandingen ned i gryden under konstant omrøring. Når det koger igen, fjernes gryden og crèmen hældes over i en skål og sættes på køl.

 

Crumble:
Alt æltes sammen til en homogen masse. Sættes på frost. Rives på rivejern og bages ved 160 gr i 10 min.

Sæt 10 glas frem eller en stor skål.

Tag vaniljestængerne op (fra kompotten) og tør dem 1 time i ovnen på 100 gr. Skær dem tyndt og brug dem som pynt.
Halvdelen af crèmen fordeles i glassene eller i skålen. Derefter halvdelen af kompotten. Til sidst det sidste af crèmen og dernæst resten af kompotten.
Kom den letpiskede fløde på toppen og til sidste crumble.

Rabarbertrifli

Luk

Mød os

Ledelse
Salgskonsulent
Booking